Porfirije: Paljenje zastave - nehrišćansko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porfirije: Paljenje zastave - nehrišćansko

Mitropolit zagrebačko ljubljanski Porfirije saopštio je danas da su aktuelno pominjanje tenkova, pretnje, ratno huškanje i paljenje državne zastave nehrišćanski i anticivilizacijski čin koji je, svedoci smo, već naneo štetu odnosima Srbije i Hrvatske.

Porfirije je u saopštenju objavljenom na sajtu Srpske pravoslavne crkve istakao i da smatra da se radi "o postupcima u čiju verodostojnost najmanje veruju sami izvođači performansa".

"Ističem, da je krajnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neodgovorno kako od samih izvođača tako i od nekih medija što porukama truju mlade generacije i produbljuju njihove traume i traume njihovih roditelja", naveo je Porfirije.

Prema njegovim rečima, takvi postupci su potpuno van životnog konteksta i nemaju podršku srpskog naroda i društva.

Porfirije smatra i da je tragično što su pretnje upućene u vreme smirivanja i praštanja, u vreme Vaskršnjeg posta.

On ističe da takve pretnje najveće uznemirenje izazivaju kod pravoslavnih vernika koji žive u Hrvatskoj, a koji zbog tih ili sličnih postupaka i izjava mogu pretrpeti najveću štetu.

"Smatram da odgovorne ličnosti u vladama Srbije i Hrvatske, radi dobra dva naroda treba da nastave putem mira, saradnje i usaglašavanja interese naroda i države", istakao je Porfirije.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u sredu, 1. aprila, zapalio je zastavu Hrvatske ispred Palate pravde u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Porfirije: Paljenje zastave - anticivilizacijski čin

Izvor: Politika, 03.Apr.2015

BEOGRAD – Mitropolit zagrebačko ljubljanski Porfirije saopstio je danas da su aktuelno pominjanje tenkova, pretnje, ratno huškanje i paljenje državne zastave nehrišćanski i anticivilizacijski čin koji je, svedoci smo, već naneo štetu odnosima Srbije i Hrvatske...Porfirije je u saopštenju obajvljnom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.