Platini priznao: SP u Francuskoj bilo namešteno

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini priznao: SP u Francuskoj bilo "namešteno"

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini je u razgovoru za francuske medije priznao da je Svetsko prvenstvo 1998. godine bilo namešteno tako da domaćini Trikolori i Brazil igraju tek u finalu.

Legendarni Francuz, koji je bio jedan od čelnika organizacije Mondijala, priznao je da su se poslužili malim lukavstvom, kao i da svaki domaćin SP isto čini.

"Kada smo organizovali kalendar takmičenja napravili smo malo lukavstvo. Ako bismo mi završili prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u grupi, a da isto učini Brazil, ne bismo mogli da se sastanemo pre finala. Nismo radili naporno šest godina, a da propustimo da načinimo mali manevar. Kada ste domaćin, onda možete da činite takve stvari. Mislite li da to nisu radili i ostali? Francuska protiv Brazila u finalu, to je bio san za sve", rekao je Platini.

Na žrebu za naredno Svetsko prvenstvu u Rusiji jedino je domaćin unapred smešten na poziciju A1. U Francuskoj 2018. godine je bilo drugačije, Brazil je smešten u Grupu A, Francuska u Grupu C, a kako su oba državna tima završili na prvim mestima u grupi, nije postojala šansa da se ekipe sretnu pre finala.

Na kraju se tako i dogodilo, Francuska je slavila sa 3:0 u velikom finalu, a strelci su bili Zinedin Zidan dva puta i Emanuel Peti, te su Trikolori došli do svoje jedine titule na SP.

Mišel Platini je potom bio predsednik UEFA od 2007. do 2015. godine, a iste godine je suspendovan iz fudbala na osam godina, posle korupcionaškog skandala u FIFA. Tada je Etička komisija FIFA utvrdila da je Platini postupio neetički primiviši dva miliona švajcarskih franaka od predsednika FIFA Sepa Blatera, za usluge obavljene deceniju ranije.

Michel Platini has admitted to organising the 1998 World Cup so that France and Brazil could not meet until the final.

Can't say we're surprised. ‍♂ pic.twitter.com/XzRXZi4Wai
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLATINI UZDRMAO FUDBALSKI SVET: Evo kako smo namestili da Francuska i Brazil igraju u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Maj.2018

Nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini otkrio je kako su Francuzi namestili da na Svetskom prvenstvu 1998. ne mogu da se sretnu sa Brazilom pre finala.

Nastavak na Kurir...

Platini priznao – žreb za Mundijal 1998. bio namešten

Izvor: B92, 18.Maj.2018

Mišel Platini, proslavljeni francuski fudbaler, rekao je da su "malo varali" na žrebu za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.