Pike ulaže tri milijarde u tenis i reformu Dejvis kupa

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pike ulaže tri milijarde u tenis i reformu Dejvis kupa

Međunarodna teniska federacija (ITF) je saopštila u ponedeljak da su pokrenuti planovi za reformu Dejvisa kupa, kao i 25-godišnje ulaganje u visini od tri milijarde dolara u tenis, koje će biti obavljeno u saradnji sa kompanijom Kosmom, čiji je osnivač i predsednik fudbaler Barselone Đerar Pike.

Bord direktora ITF je podržao predlog reforme Dejvis kupa, koji bi prema novim planovima trebalo da svake sezone bude završen finalnim događajem u formatu Svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kupa, na kojem bi učestvovalo 18 najboljih teniskih reprezentacija.

Igralo bi se nedelju dana, u terminu finala Dejvis kupa u novembru. Takmičenje bi imalo grupnu fazu, a zatim i nokaut fazu koja bi počinjala četvrtfinalom. Svaki duel reprezentacija bi se igrao u formatu dva meča u singlu i jedan u dublu, do dva dobijena seta. Sigurni učesnici bi bile reprezentacije iz Svetske grupe, njih 16, dok bi dve bile naknadno izabrane.

Tokom turnira bi bio igran i plej-of, gde bi učestvovalo osam zemalja iz Zone 1 Dejvis kupa, a osam pobednika bi se kvalifikovalo za naredno izdanje Svetskog kupa.

ITF je istakao da je već nekoliko gradova izrazilo želju da bude organizator novog turnira, a da će konačna odluka biti doneta u avgustu, kada se bude sastala Generalna skupština ITF. Za prihvatanje predloga potrebna je dvotrećinska većina.

Iza inicijative stoji kompanija Kosmos, koju je osnovao defanzivac Barselone Đerar Pike, kao i japanska e-korporacija Rakuten Hirošija Mikitanija.

Njihovim velikim ulaganjem (tri milijarde za 25 godina) u velikoj meri bi bili povećani nagradni fondovi, ali bi bili finansirani i mnogobrojni razvojni programi.

"U Kosmosu smo veoma uzbuđeni zbog pridruživanja parterstvu sa ITF. Zajedno možemo da uzdignemo Dejvis kup do novih visina, kreirajući Svetski kup za pamćenje na kome bi igrali najbolji igrači i učestvovale najbolje zemlje. Kosmos će uložiti tri milijarde dolara u 25 godina kako bi se tenis razvio na svetskom nivou", rekao je Đerar Pike.

Ako u avgustu predlog o reformi Dejvis kupa bude usvojen, već 2019. godine će biti pokrenut novi format.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ITF potvrdio, novi format Dejvis kupa

Izvor: Beta, 26.Feb.2018

Medjunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da će doći do velikih promena u Dejvis kupu, dosadašnjem nezvaničnom Svestskom prvenstvu.ITF je objavio da je dogovorio saradnju sa kompanijom Kosmos, s kojom je ugovor potpisan na 25 godina u vrednosti od tri milijarde dolara.Komisija ITF...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.