Partizan ubedljiv u Zagrebu, Budućnost razmontirala Split

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:19

Partizan ubedljiv u Zagrebu, Budućnost "razmontirala" Split

Košarkaši Partizana pobedili su u zagrebu Cibonu 105:81 u utakmici prvog kola regionalne ABA lige.

Partizan je, uprkos lošem početku utakmice i prvoj četvrtine u kojoj je Cibona imala i plus osam, upisao u Zagrebu prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige.

Obradović: Velika zasluga iskusnijih igrača

Trener Partizana, Željko Obradović, istakao je kako su odbrana i učinak iskusnijih igrača "prelomili" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utakmicu u Zagrebu.

Strateg crno-belih je na konferenciji za medije samo ustanovio detalje koji su rešili utakmicu.

"Apsolutno jasno da smo počeli utakmicu prilično neagresivno i da je ekipa krenula da radi od sredine prve četvrtine. Promenili smo odbranu i to je dovelo do toga da smo krenuli bolje da se krećemo u napadu, da dolazimo do poena iz kontranapada i igramo mnogo laganije. Posledica toga je bio izvanredan šut, zaslugom pre svega iskusnijih igrača. Odigrali su ozbiljno, agresivno i čestitam im na tome,"rekao je Obradović, pa dodao:

"Čestitam i Ciboni. Mlada su ekipu, imali su 26 asistencija govori u prilog tome da igraju kao tim, da prepoznaju stvari kako treba i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva."

Meč je delom obeležilo i 15 poena plejmejkera Cibone ,Borne Kapuste.

"Kad neko ima 15 asistencija to je fantastično. Želim mu da nastavi u tom stilu."

Pored od ranije povređenih Smailagića i Avramovića, u timu Željka Obradovića danas nije bilo Jama Madara, zbog čega je trpela organizacija igre crno-belih, ali je Partizan imao dobro šutersko veče u Zagrebu.

Ekipa iz Beograda je traljavo otvorila utakmicu - mučili su se crno-beli u napadu, a Cibona je sa druge strane terena lako dolazila do obruča, pa je posle četiri minuta igre bilo 13:7 za tim iz Zagreba i Obradović je morao da zatraži prvi tajm-aut.

Držao se Partizan samo dobrim šutem za tri poena - pogađali su Kevin Panter, koji je debitovao kao kapiten, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević.

Posle trojke Vukčevića prišao je Partizan na poen razlike, ali su nastavili crno-beli smušeno u napadu i nedovoljno agresivno u odbrani, pa je Cibona u jednom trenutku imala i najvećih plus osam.

Do kraja izuzetno efikasne prve četvrtine, gosti iz Beograda su ponovo prišli na poen zaostatka - 26:25.

Zaigrali su crno-beli bolje i agresivnije u drugoj četvrtini, priključili su se ponterski Anđušić, Naneli i Papapetru, šut sa distance je i dalje služio, pa je Partizan preuzeo vođstvo, koje je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena prvi put postalo dvocifreno.

Stegla je ekipa Željka Obradovića odbranu, što je omogućilo i nešto lakše poene iz kontranapada - Cibona je u drugoj četvrtini postigla samo 15 poena i već pred odlazak na veliki odmor bilo je 58:41.

Partizan je do velikog vođstva već nakon 20 minuta igre došao pre svega zahvaljujući izuzetno preciznom šutu za tri poena, pošto su crno-beli tokom prva dva kvartala pogodili osam trojki iz 11 pokušaja.

U drugom poluvremenu nije bilo nikakve neizvesnosti. Partizan je bio bolji i u trećem i u četvrtom periodu, prednost crno-belih je rasla, a ekipa iz Beograda je na kraju postigla više od 100 poena, za konačnih 105:81.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kevin Panter, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević sa po 14 postignutih poena. Papapetru je ubacio 11, a Anđušić, Lesor i Egzum po 10.

U timu iz Zagreba istakao se Ljubičić sa 19 poena, dok je odlični Borna Kapusta upisao pet poena i 15 asistencija.

Partizan u petak, protiv Albe u Berlinu, počinje takmičenje u Evroligi, dok će u narednom kolu ABA lige biti gosti MZT-u u Skoplju.

Budućnost "razmontirala" Split

Košarkaši Budućnosti ubedljivo su savladali Split u prvom kolu ABA lige - 94:59. Hrvatski klub je na krilima Šortera i Mavre pružao sasvim korektan otpor do poluvremena (46:41), a onda je usledio strmoglav pad u igri.

Dobrim sekvencama, pre svih Vajta, Budućnost je "slomila" Splićane u trećem kvartalu - 24:6.

Brod hrvatskog kluba samo je nastavio da tone u nastavku meča, što je rezultovalo pravim debaklom - 94:59.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Rejnolds sa 16 poena, Drobnjak je dodao 14, dok je Vajt upisao 13 poena.

Kod Splita su jedina tri dvocifrena igrača bili Šorter sa 19 poena, Đogo sa 13 i Mavra sa 10.

Izabranici Vladimira Jovanovića predstavili su se u najboljem svetlu na otvaranju sezone. Plavo-beli su još jednom uprkos svim promenama u igračkom kadru i stručnom štabu, dali do znanja "večitima" da će im uz Cedevita Olimpiju biti najveća konkurencija u borbi za titulu ABA lige.

Cedevita Olimpija ima moćan kvartet

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Borac u prvom kolu ABA lige sa 98:81. Čačani su na krilima Radonjića, Todorovića i Novakovića odigrali prvu deonicu u egalu (22:21), da bi u nastavku domaći tim malo po malo povećavao vođstvo.

Poenterski efikasna druga četvrtina donela je Ljubljančanima pristojnih 12 poena prednosti pred veliki odmor (51:39).

Nisu izabranici Marka Marinovića imali rešenje za raspoloženog Omića i Murića, koji su povećali vođstvo svog tima na čak 24 razlike (75:51) sredinom treće deonice.

Srpski tim se koliko-toliko konsolidovao u poslednjem kvartalu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Najefikasniji u redovima slovenačkog tima bili su Murić sa 18, Ferel i Omić sa po 17 i Alibegović sa 16 poena. Kod Borca se istakao Radonjić sa 26 poena, a pratili su ga Tomašević i Đoković sa po 10.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Anđušić za B92.net: Partizan je u svakom smislu na nivou Evrolige

Izvor: B92, 04.Okt.2022

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić govorio je za B92.net o novoj sezoni crno-belih...Povremeni reprezentativac Srbije obukao je dres kluba iz Humske po treći put u svojoj karijeri...Šta ti je najviše nedostajalo za vreme igranja u inostranstvu?.."Nedostajali su mi porodica i prijatelji," kratko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.