Izvor: Piplmetar.rs, 29.Nov.2023, 16:30

Partizan preporođen, pala „stotka“ protiv nesnađenog Borca

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Borac u okviru devet kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 101:56. 
Partizan je poveo 9:2 usled loše realizacije napada Borca. Međutim, posle tajm-auta gosti su vezali pet poena i smanjili zaostatak. Problem Partizanu pravile su izgubljene lopte, kojih je bilo čak šest u prvoj deonici, što je sa druge strane održavalo Borac u igri. Obradovićev tajm-aut tri minuta do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << meča urodio je plodom, pošto je Kaminski vezao dve trojke i „odlepio“ beogradski tim na +7. Novom trojkom, ovog puta Anđušića, Partizan je stekao dvocifrenu prednost prvi put na meču, da bi Rabrača ubacio poslednje poene u prvoj četvrtini 24:16 na kraju prvog kvartala. 
U nastavku je rasla prednost domaćeg tima. Napravio je Partizan seriju od 14:3. Potpuno je nesnađen bio Borac u napadu, nije mogao da odgovori na visoku petorku beogradske ekipe, pogotovo pod košem. Posle trojke Vukčevića, usledili su poeni Smailagića i potom slobodno bacanje za 22 poena prednosti nepuna tri minuta do kraja prvog poluvremena. Nisu ni tu stali crno-beli, pošto je usledila serija od 6:0 i vodstvo na poluvremenu od 26 poena. 
Partizan je apsolutno dominirao u nastavku meča. Prvo je Vukčević otvorio treći kvartal trojkom, na šta se vezala serija crno-belih od 16:2. Jedine poene u prvih pet minuta za Borac je upisao Rebrača. Pao je ritam igre domaćih u drugom delu četvrtine, a raspucao je Birts na drugoj strani, koji je upisao trojku, na koju je odgovorio Ponitka sa velike udaljenosti, da bi Brts još jednom bio precizan za tri poena. Međutim, beogradski tim je vodio 43 poena razlike pred poslednji kvartal. 
Nastavio je Vukčević gde je stao u tećem kvartalu, a pratili su ga Anđušić i Koprivica za velikih 50 poena prednosti sedam minuta do kraja meča. Odrađivao je Partizan praktično četvrtu četvrtinu, dok je Borac to iskoristio i uspeo da smanji zaostatak za svega par poena. 
Tristan Vukčević je večeras imao najbolju partiju ove sezone i bio je najefikasniji na terenu sa 24 poena (6/9 za

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

TVITOVI

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Nov.2023

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Borac u okviru devetog kola AdmiralBet ABA lige.. Izvanrednu partiju pružio je Tristan Vukčević, što je posebno drago navijačima crno-belog tima. . Partizan je sve vreme bio dominantan protiv Čačana, koji nisu imali nikakve šanse. Toliko su bili bolji,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.