Partizan pod Trebjesom zakoračio u drugo kolo! (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pod Trebjesom zakoračio u drugo kolo! (video)

Ubedljivom pobedom na gostovanju u Nikšiću fudbaleri Partizana otvorili su novu sezonu i praktično obezbedili mesto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vicešampion Srbije savladao je Rudar iz Pljevalja u Nikšiću 3:0 (1:0) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Utakmica je odigrana u atmosferi u kojoj je Partizan mogao da se oseća kao domaćin, ali ekipa Miroslava Đukića >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sve do završnice prvog dela igre nije imala šta da prikaže publici.

Neuigrana ekipa prikazala je bezidejnu igru i to je osnovni razlog što je Rudar sve do završnice prvog poluvremena uspeo da sačuva mrežu.

Sve vredno pomena u prvom poluvremenu viđeno je u poslednjih pet minuta igre kada su crno-beli prvo zapretili preko Zlatana Šehovića, a potom i stigli do vodećeg gola iz jedanaesterca.

Mladi levi bek ostavio je odličan utisak večeras i prava je šteta što u 41. minutu nije postigao prvenac u prvom timu Partizana. Treba ipak reći da je golman Rudara Radović odlično intervenisao u situaciji kada je Šehović uputio udarac.

Samo minut kasnije novajlija Nemanja Nikolić biva oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Marko Jevtović koji je na taj način doveo Partizan u prednost.

Na startu drugog dela igre "Parni Valjak" je ubacio u viši stepen prenosa i za svega nekoliko minuta rešio pitanje pobednika.

Šehović je odličnu partiju krunisao asistencijom za Sejdubu Sumu, a reprezentativac Gvineje odlično je reagovao i sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem pogodio protivničku mrežu.

Sedam minuta nakon što je Suma duplirao prednost Partizana Marko Jevtović oduzima loptu na protivničkoj polovini što Rikardu Gomešu omogućava da uputi udarac ga golu i da pogodi mrežu.

Novi napadač Partizana šutirao je sa osamnaest metara po zemlji i na taj način postigao svoj prvenac u crno-belom dresu na svom debiju.

Nakon trećeg postignutog gola crno-beli su umrtvili igru i rutinski priveli meč kraju, ali je posle svega loš utisak ostavila povreda Sejdube Sume koji je pet minuta pre kraja napustio teren zbog istegnuća mišića.

Crno-beli su tako već u prvoj utakmici sa Rudarom obavili veći deo posla po pitanju plasmana u drugo kolo i sada im ostaje da u revanšu dovrše započeto i dodatno se uigraju za ono što sledi u nastavku leta.

Revanš susret između Partizana i Rudara igra se sledećeg četvrtka od 20 časova i 30 minuta na stadionu u Humskoj.

Rudar: Radović - Peskulić, Mitrović, Živković, Šekulić - Kuč, Sopo, Golubović (C) (od 74' Macanović) - Zečević, Đalović (od 74' Janketić), Bošnjak;

Partizan: Stojković (C) - Enake, Marković, Valijente (od 76' N. R. Miletić), Šehović - Suma, Zdjelar, Jevtović (od 71' Janković), Pantić - Rikardo, Nikolić (od 63' Kosović);









Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.