Partizan počistio dvorište, Grobari i dalje čekaju BOMBE!

Izvor: Sportske.net, 15.Jan.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan počistio dvorište, "Grobari" i dalje čekaju 'BOMBE'!

Nedelja je neradan dan za fudbalere Partizana ali ne i za sportski sektor koji će u nastupajućem periodu morati da obavi dosta važnih poslova.

Tek što su se okupili i započeli pripreme za prolećni deo sezone fudbaleri Partizana dobili su slobodan dan od trenera Miroslava Đukića.

"Parni Valjak" će od ponedeljka krenuti sa udarničkim radom sve do polaska na centralni deo priprema do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kada se očekuje angažovanje pojačanja o kojima se piše već neko vreme.

Zimska transfer pijaca u Srbiji zvanično je otvorena danas, a crno-beli su do sada bili fokusirani na "čišćenje dvorišta" i rastanke sa igračima na koje Miroslav Đukić nije računao tokom jesenjeg dela sezone.

Klub su u prethodnom periodu napustili Mohamed El Monir (Orlando Siti, SAD), Petar Đuričković (Ksanti, Grčka), Filip Kljajić (Platanias, Grčka), Alen Stevanović (Šonan Belmare, Japan), Saša Marjanović, Teofilus Solomon (Rijeka, Hrvatska) i Lazar Ćirković.

Pošto je platni spisak dobrano skraćen, stvoren je prostor da sportski sektor na čelu sa Ivicom Ilievim krene u realizaciju dolaznih transfera, a prvi je u Humsku stigao Slobodan Urošević iz kruševačkog Napretka.

Kako trenutno stoje stvari, Partizan će u narednom periodu realizovati još dva transfera u domaćim okvirima jer se sve glasnije govori o povratku Nikole Aksentijevića (Radnički Niš) i dolasku Đorđa Ivanovića (Spartak ŽK).

Desni bek niškog Radničkog nije se pojavio na "Čairu" na startu priprema za prolećni deo sezone, a poznato je da su ga crno-beli pikirali kao alternativu za poziiju desnog beka koju je u jesenjem delu sezone pokrivao Miroslav Vulićević.

Situacija oko Đorđa Ivanovića je nešto komplikovanija jer Spartak nije zadovoljan ponudom crno-belih koji se ipak uzdaju u to da će presuditi želja igrača.

Navijače svakako više zanima kada će u Humsku početi da stižu zvučna pojačanja i hoće li ih ove zime uopšte biti?

Ako pođemo od izjave Miloša Vazure koji je u petak istakao da pojačanja iz inostranstva treba očekivati tek u smiraj prelaznog roka, jasno je da će "Grobari" morati da budu strpljivi.

Dolazak Radosava Petrovića (Sporting), Saše Zdjelara (Olimpijakos) ili nekog trećeg igrača iz inostranstva zavisi i od prodaje, pa zato ne treba očekivati da bilo koje zvučno ime potpiše za Partizan pre nego Everton Luiz ili Leandre Tavamba napuste klub.

Prvobitni plan bio je da crno-beli do odlaska ekipe na Kipar obezbede Miroslavu Đukiću željena pojačanja, ali iz trenutne perspektive nije izvesno da se tako nešto može sprovesti u praksi.

Prelazni rok u Srbiji traje do 11. februara što znači da crno-beli imaju manje od mesec dana da završe sve poslove koje su isplanirali.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.