Partizan odneo bodove iz Lučana

Izvor: RTS, 05.Okt.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan odneo bodove iz Lučana

Fudbaleri Partizana savladali su u Lučanima ekipu domaće Mladosti sa 2:1, u poslednjoj utakmici osmog kola Superlige Srbije. Strelci Škuletić i Lazović za crno-bele, a Frajdej za Mladost. Marko Nikolić: "Ovo je za nas najslađa pobeda!"

Pobedom u Lučanima crno-beli su zadržali maksimalan učinak i ponovo preuzeli vođstvo na tabeli.

Tim trenera Marka Nikolića sa utakmicom manje ima 21 bod, koliko i drugoplasirana Vojvodina, a beži jedan bod aktuelnom šampoinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvenoj zvezdi, koja je u subotu kod kuće neočekivano odigrala nerešeno sa gradskim rivalom Voždovcem (2:2).

Partizan je u Lučanima većim delom susreta bio bolji, pobedu je najavio nakon vođstva od 2:0, ali je u završnici strepeo jer je Mladost pritisla goste i malo je nedostajalo da izbori remi.

Frajdej je postigao samo počasni pogodak za domaćina, a mogao je je još u nekoliko navrata da zatrese mrežu, međutim, golman crno-belih Milan Lukač odlično je intervenisao.

Najbolju šansu Frajdej je propustio u poslednjim trenucima meča kada je veoma loše šutirao iz stopostotne šanse.

Mladost - Partizan 1:2 (Frajdej 73 - Škuletić 45+1, Lazović 57)

Odigrano u subotu: Radnički Niš - Čukarički 2:1, Radnički Kragujevac - Rad 0:3, OFK Beograd - Donji Srem 4:0, Crvena zvezda - Voždovac 2:2, Jagodina - Borac 2:0, Vojvodina - Novi Pazar 1:0, Spartak - Napredak 0:0.

Tabela: Partizan i Vojvodina po 21, bod, Crvena zvezda 20, OFK Beograd i Spartak po 14, Čukarički 12, Donji Srem 11, Novi Pazar, Rad i Mladost po 10, itd.

Nikolić: Najslađa pobeda

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je pobeda protiv Mladosti u Lučanima jedna od "najslađih" u sezoni, i istakao da će njegovim igračima dobro dođi predstojeća pauza u Superligi Srbije.

"Definitivno je ovo najslađa pobeda. Bilo je veoma teško igrati ovde, teren je bio loš, a Mladost motisivisana. Najvažnija je pobeda, sedma u nizu, kojom smo nastavili seriju", rekao je Nikolić.

"Stigao nas je umor i mnogo će nam značiti predstojeća pauza. Okruživali su nas mnogi problemi, ali sada smo trijumfovali i raspoloženi čekamo derbi", istakao je Nikolić.

Trener Mladosti Nenad Milovanović kazao je da je njegova ekipa propustila dobru priliku da izbori povoljniji rezultat.

"Da smo iskoristili one dve šanse Frajdeja, bio bi to dobar rezultat za nas. Mislim da smo u drugom poluvremenu igrali dobro, imali šanse i napravili lepu predstavu ovde u Lučanima", rekao je Milovanović.

"U prvom poluvremenu nam je nedostajala pas igra između linija Partizana i nismo uspeli da budemo konkurentni. Oba gola smo primili iz direktnih kikseva mojih igrača... Mislim da je trebalo da pravimo faul kod prvog gola ili da samo odnesemo loptu, dok je kod drugog direktna greška našeg štopera", objasnio je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.