Partizan neće na Marka Nikolića: Turska ili Slovenija!

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan neće na Marka Nikolića: Turska ili Slovenija!

Ako eliminiše velški Konas Ki, Partizan će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv pobednika duela Malatijaspor - Olimpija Ljubljana.

 Partizan je utakmicom protiv Inđije (1:0) započeo sezonu. Meč odigran na Gradskom stadionu u Inđiji bio je prvi takmičarski za crno-bele. Već u četvrtak srpskog osvajača Kupa čeka i premijera na evropskoj sceni. "Parni valjak" ne bi trebalo da ima većih problema u Velsu, gde ih čeka poluamaterski Konas Ki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Ukoliko Partizan bude uspešniji od Velšana čeka ih nova prepreka, a žrebom u Nionu odlučeno je da to bude pobednik dvomeča između Malatijespor i ljubljanske Olimpije.

Prva utakmica igra se 8. avgusta i trebalo bi da crno-beli budu domaćini, dok je revanš sedam dana kasnije u Turskoj ili Sloveniji.

Partizan je prošle sezone eliminisan u plej-ofu od turskog predstavnika - Bešiktaša, dok je sa Olimpijom igrao tokom poslednjih letnjih priprema. Ljubljančani su pobedili 1:0, mada su mnogo bolji utisak osatvili Beograđani, koji nisu iskoristili brojne prilike.

Zanimljivo da je Partizan vrlo lako mogao da izvuče i par Videotom MOLI - Vaduc, s obzirom na to da su samo dve kuglice ostale u "šeširu". Ipak, do novog okršaja sa ekipom iz Fehervara, koju predvodi nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić, neće doći ovog leta.

Žreb za plej-of Lige Evrope zakazan je za 5. avgust, a ključni mečevi za ulazak u grupnu fazu masovnijeg evropskog takmičenja za 22. i 29. avgust.

Grupna faza Lige Evrope počinje 19. septembra, a pre toga, 30. avgusta, zakazan je veliki žreb u Monte Karlu.

Finale Lige Evrope igraće se 27. maja u Gdanjsku.

OVO SU BILI MOGUĆI PROTIVNICI PARTIZANA:

Fehervar (Mađarska) - Vaduc (Lihtenštajn)

Haugesund (Norveška) - Šturm (Austrija)

Malatijaspor (Turska) - Olimpija (Slovenija)

Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska)

Ventspils (Letonija) - Gzira (Malta)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.