Partizan iz trećeg pokušaja bolji od Zvezde

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Mar.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan iz trećeg pokušaja bolji od Zvezde

PartizanCrvena zvezda 10:8 (5:4, 1:1, 2:2, 2:1)
Bazen Banjica. Gledalaca: 800. Sudije: Golijanin (Beograd) i Jovančević (Vrnjačka Banja). Igrač više: Partizan 4 (1), Crvena zvezda 11 (4). Peterci: Partizan 2 (2), Crvena zvezda 1 (0).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro (12 odbrana), Matović 1, Mandić 3, Filipović, Subotić, Rackov, Ćuk 4, Dedović, Čučković, Mitrović 2, Basara, Jokić, Tanasković. Trener: Vujasinović.
BVK CRVENA ZVEZDA: Šefik (6 odbrana), S. Rašović 2, Rađen, Ivošević 1, Milićević, Pijetlović, Avramović 1, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Vapenski 1, Prlainović, Eškert, Draksimović. Trener: Savić.


(FOTO: D. Žarković)
Prvi put ove sezone Partizanu duel sa Crvenom zvezdom nije rezultatski ništa značio, ali prvi put su crno-beli uspeli da stignu do pobede. Mala je to uteha za poraz u prvom delu lige i posebno u finalu Kupa Srbije, međutim dosta znači u samopouzdanju.
Partizan je igrao bez imperativa pobede, vodio je većim delom utakmice (Zvezda nijednom) i zasluženo slavio. Crveno-beli su do sada imali maksimalan učinak na domaćoj sceni, a posle ovog poraza neophodno je da u poslednjem ligaškom derbiju, u Kragujevcu osvoje bar bod protiv Radničkog da bi sačuvali prvo mesto.
U prva četiri minuta golovi su padali kao kiša, bilo ih je čak pet. Seriju je otvorio Miloš Ćuk u prvom napadu. Na polovini prve četvrtine Partizan je vodio sa 3:2 (bilo je i 3:1). Mreže su potom nekoliko minuta mirovale, a onda u završnici prve deonice, Avramović je izjednačio, da bi odlični Miloš Ćuk sa dva gola (jednom iz peterca) odveo Zvezdu na 5:3. Neposredno pred prvi odmor Viktor Rašović je još jednom smanjio prednost prvaka.
Beogradski rivali su u ritmu iz prve nastavili i u drugoj četvrtini, već na početku Ivošević je doneo novo izjednačenje, ali odmah je Mitrović vratio prednost „crno-belima“. I to je bilo to što se golova u prvom poluvremenu tiče. Oba tima su više pažnje obratili na igru ispred svog gola, sredili su odbrane, pa su i jedni i drugi sve teže stvarali šanse, pa i sa igračem više.
Vaterpolisti Partizana su održavali prednost i u trećoj četvrtini. Ćuk je najpre fantastičnim pogotkom odveo tim sa Banjice na 7:5. Gosti su preko Ranđelovića i Vapenskog izjednačili. Ali odmah posle izjednačujućeg gola, Partizan je „u plus“ vratio Mandić.
Kako se meč bližio kraju Zvezda je postajala sve agresivnija, izborila veliki broj napada sa igračem više (daleko više od Partizana). Ali gosti do vođstva nisu uspevali da stignu, između ostalog i zbog sjajnog izdanja Slobodana Sora, koji je branio, rukama, telom, glavom…
Poslednju deonicu golom za 8:8 u prvom napadu otvorio je Nikola Rađen. Imali su crveno-beli šanse za preokret, ali dobro se držao Partizan, koji je ponovo poveo nešto više od dva minuta golom Matovića. U narednoj akciji uspeli su domaći da se odbrane sa igračem manje, a u poslednjoj sekundi sledećeg napada Mandić je iz velike daljine još jednom savladao Šefika za 10:8. Bilo je to gol odluke, minut i po pre kraja.

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Subotica,   Vrnjačka Banja

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Kostolčani zaustavili Vrbašane

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Mar.2013

Rudar – Vrbas 28:25 (12:12). Kostolac – Sportska dvorana. Gledalaca: 600. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Rudar 9 (5), Vrbas 4 (3). Isključenja: Rudar 16, Vrbas 8 minuta.. RUDAR: M. Vuković (6 odbrana), Zlatanović  (4 odbrane), Ivošević, Avramović...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.