PRVENSTVO EVROPE: Anja i Nina izborile plasman u polufinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 11:16

PRVENSTVO EVROPE: Anja i Nina izborile plasman u polufinale

Nikola Aćin rezerva na 50 metara slobodno.

Srpska plivačica Anja Crevar plasirala se danas u polufinale trke na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Crevar je 200 metara u kvalifikacijama isplivala za dva minuta, 12 sekundi i 47 stotinki. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Britanka Kina Makins (2:05.51). bila je 17. ukupno,. ali pošto su tri Britanke bile ispred nje (mogu samo dve akmičarke iz jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlje da prođu dalje) našla je svoje mesto u poslepodnevnoj trci. Polufinalne trke u ovoj disciplini na programu su od 17.23 i 17.28 časova po srednjeevropskom vremenu, a još nije poznato u kojoj grupi će nastupiti Srpkinja.

Još jedna Srpkinja je izborila mesto u polufinalu. To je Nina Stanisavljević koja je kao 14. ukupno završila kvalifikacije na 100 metara mešovito. Imala je rezultat 1:00.53, dok je prva bila Nele Šulce iz nemačke (59.14).

Polufinalne trke u toj disciplini će biti održane u 18.26 i 18.30.

Srpski plivač Nikola Aćin nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom. Aćin je zauzeo 21. mesto u kvalifikacijama, pošto je ostvario rezultat od 21,70 sekundi. Srpski plivač će zajedno sa Grkom Serhijosom Bilasom biti rezerva u polufinalnim trkama.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Britanac Bendžamin Praud sa 20,97 sekundi. Polufinalne trke na programu su danas od 17.16 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.