Otvoren omladinski sajam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren omladinski sajam

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin otvorio je danas "Beogradski omladinski sajam" i poručio da je veoma vžano napraviti most između studenata završnih godina studija i kompanija, kako bi se smanjio broj nezaposlenih među mladima.

Borovčanin je istakao da je trenutno bez posla oko 200.000 mladih, a sigurno ih ima još dosta koji nisu na zvaničnoj evidenciji.

Oni nisu samo nezaposleni, već su i bez mogućnosti da se osamostale, putuju, provode, zasnuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodicu i može se reći da je to ogroman društveni problem, umesto da bude naš najveći resurs, istakao je Borovčanin.

On je zahvalio organizatorima "Beogradskog omladinskog sajma", jer prema njegovim rečima, takve inicijative je lako podržati pošto ih pokreću direktno mladi, koji su svesni da od čekanja nema previše rezultata.

Beogradski omladinski sajam se održava u Mikser hausu od 11. do 13. maja i okuplja najveće kompanije u zemlji i regionu i institucije od značaja za kvalitet života mladih u Srbiji.

Cilj manifestacije, koju organizuje omladinska organizacija EKOF Medija grupa, je povezivanje mladih sa kompanijama i institucijama i namera da se mladima, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, pruži prilika da prošire znanja iz različitih oblasti, kao što su biznis, mediji, kultura, informacione tehnologije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.