Mladi u Srbiji vape za poslom

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi u Srbiji vape za poslom

Mladi u Srbije prosto vape za poslom, a o tome govori 200.000 zvanično nezaposlenih mladih ljudi i ko zna koliko još onih koji nisu na zvaničnoj evidenciji.

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin je istakao da je zato važno napraviti most između studenata završnih godina studija i kompanija, kako bi im se omogućila stručna prakse i sticanje neophodnih veština i radnog iskustva za zaposlenje.

Borovčanin je zahvalio organizatorima Beogradskog sajma za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mlade, jer prema njegovim rečima, takve inicijative je lako podržati pošto ih pokreću direktno mladi, koji su svesni da od čekanja nema previše rezultata.

U Mikser Housu se od 11. do 13. maja održava Beogradski sajam za mlade, koji bi trebalo da poveže mlade sa kompanijama i institucijama, ali i da mladima u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija pruži priliku da prošire svoja znanja iz različitih sfera, kao što su biznis, mediji, kultura, informacione tehnologije.

Organizator je omladinska organizacija EKOF medija grup (Media Group), a na sajmu će srednjoškolci moći da se bolje upoznaju sa radom i organizacionom strukturom izlagača i da na osnovu interakcije sa njima dođu do zaključaka o tome koji su obrazovni profili najtraženiji u kompanijama za koje su zainteresovani, kao i koje obrazovne profile i kompetencije kompanije zahtevaju da bi nekoga zaposlile.

Studentima će biti pružena šansa upoznavanja sa načinom funkcionisanja najvećih kompanija i institucija, kao i mogućnost da učestvuju u programima prakse i zapošljavanja koje izlagači na sajmu mogu ponuditi. Ulaz je besplatan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.