Orlovi uz dosta muke srušili Luksemburg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" uz dosta muke srušili Luksemburg

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Beogradu Luksemburg sa 3:2 (2:0), u utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

Dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović, u 11. i 43. minutu, a pogodio je i Nemanja Radonjić u 70. minutu.

Strelci za goste bili su Žerson Rodriges u 54. i Dejv Turpel u 75. minutu.

Utakmica je odigrana na stadionu "Rajko Mitić", zbog kazne Uefe, bez publike, pred samo oko 500 devojčica i dečaka do 14 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Mitrović je sa dva nova pogotka došao do 33. u dresu reprezentacije, na večnoj listi pretekao je baš legendarnog Mitića na petom mestu i sada je na svega pet golova od rekordera Stjepana Bobeka, koji je postigao za reprezentaciju 38 golova.

Istovremeno, Portugalija je savladala Litvaniju 6:0, uz tri pogotka Kristijana Ronalda.

Srbija u nedelju, u poslednjem kolu, dočekuje Ukrajinu, a Portugalija gostuje Luksemburgu.

Ukrajina je već obezbedila plasman, a Srbiji je potrebna pobeda, uz kiks Portugalaca.

Ovako je protekao tok meča:

94. minut -  Kraj utakmice, Srbija je savladala Luksemburg sa 3:2.

90. minut - Luksemburg propušta dobru priliku u prvom minutu sudijske nadoknade, Đuričić je izgubio loptu na sredini terena, Luksemburžani su istrčali kontru, ali u poslednjem trenutku kod udarca ka golu reagovao je Maksimović.

83. minut - Nova šansa za Mitrovića, ponovo akcija Radonjića i Mitrovića, a ovaj drugi pogađa stativu.

81. minut - Odlična prilika za Srbiju, Radonjić je probio po desnoj strani, ali nije odlučio da šutira iz izgledne situacije, već da prosledi pas za Mitrovića. Naš napadač morao je da se vrati po loptu, potom šutira iz okreta, što je povećalo šanse za dobru "paradu" Morisa.

74. minut – GOL!!!! Luksemburg smanjuje u 74. minutu, strelac je Turpel.Odlično odrađena kontra gostiju, Turpel je prvo odložio loptu na stranu, a potom glavom nakon centaršuta smestio loptu iza leđa Dmitrovića.



69. minut – GOOL!!!! Srbija vodi sa 3:1, gol je postigao Radonjić u 70. minutu. Greška Luksemburžana u organizaciji napada, dobar presing Srbije urodio je plodom, Mitrović odlaže loptu za Radonjića, koji levom nogom šutira veoma precizno i postiže gol.



62. minut - Rasplamsala se igra u drugom poluvremenu, Žersonov udarac odbranio je Dmitrović na jednoj, Mitrovićev brani Moris.

54. minut - GOL!!!! Luksemburg u 54. minutu smanjuje na 2:1, Žerson je strelac.Dobar napad gostiju, koji tek drugi ili treći put ulaze u šesnaesterac Srbije. Karlson je poslao odličnu povratnu loptu, a Žerson iz okreta matira Dmitrovića.



21.49 – Nastavljen je meč...

46. minut - Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi sa 2:0, golovima Mitrovića.

43. minut – GOOL!!! Aleksandar Mitrović postiže drugi gol na meču u 44. minutu.Napadač reprezentacije Srbije povukao je kontru, odlučio se za udarac sa distance, lopta je zakačila jednog igrača u bloku i matirala golmana Morisa.



34. minut – Ponovo odličan šut Ljajića, ovoga puta sa distance, ali ponovo nema gola, lopta ide malo pored gola Luksemburga.

29. minut - Fenomenalna akcija Srbije, Tadić je uposlio Ljajića, koji se ubacio iza leđa odbrane Luksemburga, ali čiji volej udarac brani protivnički golman.

22. minut -Najbolju priliku za Luksemburg stvara Til u 23. minutu.Prošao je Luksemburžanin dva fudbalera Srbije, potom dobro i šutirao, ali je pogodio spoljni deo stative.

18. minut – Sjajno Mitrović procenjuje kada i gde treba da se ubaci. Napadač Fulama zabeležio je peti udarac u okvir gola u 19. minutu. Ponovo ga je pronašao Tadić, a napadač naše selekcije šutirao je iz voleja, nova odbrana Morisa.

11. minut – GOOL!!! Srbija vodi od 11. minuta, Aleksandar Mitrović je strelac.Treći dobar centaršut Tadića, ovoga puta levom nogom pronašao je Mitrovića na drugoj stativi, a ovaj sjajnim udarcem glavom matira golmana Morisa.



10. minut – Mitrović propušta veliku priliku u desetom minutu. Napadač reprezentacije Srbije našao se u jedan na jedan situaciji sa golmanom gostiju, ali potom šutirao pravo u njega.

6. minut – Potpuna dominacija Srbije na početku meča, nov udarac u okvir gola usledio je nakon odlične povratne lopte Tadića, Ljajić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali ne previše opasno.

5. minut – Ubrzo nov udarac u okvir gola Luksemburga, centrirao je Tadić sa desne strane, Mitrović je odlično skočio, ali šut ide pravo u ruke golmana Morisa.

3. minut – Srbija preti već u četvrtom minutu. Aleksandar Kolarov je povukao loptu iz zadnje linije i solidno šutirao, ali je dobro reagovao golman gostiju.

20.45 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

Pravdu na meču deli Holanđani Serdar Gozubujuk. Što se tiče stanja na tabeli u Grupi B, Ukrajina je jedina selekcija koja je i matematički obezbedila plasman na EP, Litvanija i Luksemburg su ostali bez šansi, dok se za drugo mesto u grupi bore Portugal i naša selekcija.

Poznati su sastavi za večerašnji meč:

Srbija: Dmitrović, Nikola Maksimović, Milenković, Kolarov, Mladenović, Nemanja Maksimović, Milivojević, Milinković-Savić, Ljajić, Tadić i Mitrović;

Luksemburg: Moris, Čanot, Žerson, Hol, Jans, Karlson, Filips, O. Til, V. Til, Rodrigez i Devil.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.