Određen datum za košarkaško SP 2023.

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 14:05

Određen datum za košarkaško SP 2023.

Svetsko košarkaško prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima održaće se od 25. avgusta do 10. septembra, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Datum takmičenja, kako se navodi, utvrdio je Bord FIBA nakon konsultacija sa zemljama domaćinima i u skladu s preporukom Komisije za takmičenja.

Grupna faza takmičenja održaće se u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, dok će se završnica igrati u Manili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
To je prvi put u istoriji da će košarkaško Svetsko prvenstvo igrati u više država.

Na Svetskom prvenstvu 2023. godine učestvovaće 32 reprezentacije, a kvalifikacije za to takmičenje igraće se od novembra 2021. do februara 2023. godine.

Titulu prvaka sveta braniće Španija koja je u finalu Svetskog prvenstva u Kini pobedila Argentinu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

FIBA odredila datum za SP 2023.

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2020

Svjetsko košarkaško prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, održaće od 25. avgusta do 10. septembra, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.