OGLASIO SE MAČVAN: Dirljiva poruka srpskog košarkaša (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 13:33

OGLASIO SE MAČVAN: Dirljiva poruka srpskog košarkaša (FOTO)

Javio se nekadašni kapiten Orlova.

Što se srpske košarke tiče, danas je sve u znaku Milana Mačvana. Nakon vesti o odluci da postaje sportski direktor Virtusa iz Bolonje, stigao je i demanti slavnog italijanskog kluba, o čemu više možete pročitati OVDE. Međutim, ono što je istina jeste da je Mačvan završio igračku karijeru u svojoj 31. godini. Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije istakao je da bi voleo da ostane u košarci, a poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedelja su se navijači Partizana nadali njegovom novom povratku.

- Dragi moji, došli smo do kraja igračkih dana, nažalost moja kolena ne mogu dalje, košarka mi je dala sve, ali dao sam i ja njoj. Srce i hoće, ali zdrav razum kaže da je kraj - napisao je Mačvan na Instagramu.

- Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima, saigračima i navijačima.Najveca moguca privilegija za jednog sportistu je da bude deo državnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje - dodao je srpski košarkaš.

Dragi moji dosli smo do kraja igračkih dana,nažalost moja kolena ne mogu dalje,košarka mi je dala sve ali dao sam i ja njoj.Srce i hoće ali zdrav razum kaže da je kraj. Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima,saigračima i navijačima.Najveca moguca privilegija za jednog sportistu je da bude deo drzavnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje s toga sam zahvalan Hemofarmu, @maccabitlv @fcb_basketball @olimpiamilano1936 @gsbasketbol @alvark_tokyo i mom @partizanbc .Ostvario sam svoje decacke snove,sve ono sto mi je bilo bitno,osvajao trofeje i medalje,bio kapiten reprezentacije.Ostacu u kosarci sigurno jer je ona moj život ali u nekoj drugoj ulozi .Do sledećeg vidjenja !

A post shared by Milan Macvan (@milanmacvan13) on Jun 1, 2020 at 3:40am PDT

Mačvan je karijeru započeo u FMP-u, nakon čega je u Evropi igrao za Hemofarm, potom Makabi iz Tel Aviva, Partizan, Galatasaraj, Olimpiju i Minhenski Bajern.

Poslednju sezonu u karijeri proveo je u Japanu, gde je nastupao za Alvark iz Tokija.

Milan Mačvan je u svim zemljama gde je igrao bio šampion: Srbije, Izraela, Turske, Italije i Nemačke. Mačvan je bio deo generacije “zlatnih dečaka” koja je u Novom Sadu 2007. srušila selekciju SAD.

Sa reprezentacijom Srbije ima olimpijsko srebro iz Rija 2016. i dva evropska srebra iz 2009. i 2017. godine.

Na odluku o završetku igračke karijere uticale su brojne povrede koje je doživeo u poslednjem periodu.

- Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran.

Upitan je mačvan o povratku u Partizan, mnogi su ga željno iščekivali u crno-belom dresu.

- Iskreno, povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto posto, ako ne mogu da uživam, a to ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja.

Srpski košarkaš najavio je da želi da ostane u košarci, ali ne u ulozi trenera.

- Ostvario sam svoje dečačke snove, sve ono što mi je bilo bitno, osvajao trofeje i medalje, bio kapiten reprezentacije. Ostaću u košarci sigurno jer je ona moj život, ali u nekoj drugoj ulozi. Do sledećeg viđenja - zaključio je Mačvan.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda najpopularnija UFC ring devojka Arijani Selest

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.