Novakovo bravo za košarkaše!

Izvor: RTS, 11.Sep.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakovo "bravo" za košarkaše!

Mnogobrojnim čestitikama srpskim košarkašima za plasman u polufinale SP pridružio se i Novak Đoković. Mediji u regionu pohvalno o uspehu srpskih košarkaša. Danas izricanje kazne Oskaru Pistorijusu. Francuski mediji veličaju svoje košarkaše.

 Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

11.25 - Kada smo već kod Luisa Suareza... Tomas Vermalen se nije proveo lepo u Barsinoj "ševi".

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

11.10 - Fotografija iz Južne Afike...

10.30 - Biciklistički klub Astana otpustio je Valentina Iglinskog nakon što je priznao da je prošlog meseca koristio nedozvoljenu supstancu EPO.

Astana je navela u saopštenju da je sprovela "direktnu i hitnu akciju i raskinula ugovor sa 30-godišnjim kazahstanskim biciklistom".

Iglinski je na svoju inicijativu priznao da je koristio nedzovoljene supstance, rekao je menadžer Astane Aleksandr Vinokurov.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) privremeno je suspendovala Iglinskog pošto je 11. avgusta tokom etape na Eneko turu bio pozitivan na krvni doping EPO. On je tu trku završio na 96. mestu.

Iglinski se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom.

10.00 - Južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu, kome se sudi za ubistvo devojke Rive Stenkemp, danas će biti izrečena presuda.

Sudija Masipa Tokozile počela je sa čitanjem presude i konstatovala da odbrana Pistorijusa tvrdi da je policija uklonila ključne dokaze sa mesta ubistva.

Pistorijus je februara 2013. godine ubio iz vatrenog oružja devojku Rivu Stenkemp u svojoj kući u Pretoriji.

Javno tužilaštvo traži da se Pistorijus osudi zbog ubistva s predumisljajem - a u tom slučaju bi dobio 25 godina zatvora, dok odbrana tvrdi da je on ubio svoju devojku hicima iz pištolja kroz zatvorena vrata kupatila, misleći od nje da je provalnik.

09.40 - Mečeve za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa između Indije i Srbije otvoriće duel Juki Bambri i Dušan Lajović, odlučeno je danas žrebom u Bangaloru.

Meč između Bambrija i Lajovića igra se u petak od 11.30 po srednjeevropskom vremenu, a odmah nakon toga na teren će izaći Somdev Daverman i Filip Krajinović.

U subotu od 15 sati u igri parova sastaju se Leander Paes/Rohan Bopana i Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac.

Poslednjeg dana, u nedelju od 12.30 sati, na teren će prvo izaći Daverman i Lajović, dok će posle njih igrati Bambri i Krajinović.

Opstanak u Svetskoj grupi obezbediće reprezentacija koja prva zabeleži tri pobede.

09.00 - Naslovne strane francuskih listova danas su pune oduševljenih napisa o pobedi košarkaša nad Španijom u četvrtfinalu prvenstva sveta.

"Figaro" ističe da su Francuzi u istorijskoj utakmici herojskom igrom u odbrani nadvisili španske favorite.

Oni su uradili ono što je svet smatrao nemogućim - eliminisali su veliku Španiju pred njenom publikom, ističe "Figaro".

"Liberasion" u naslovu konstatuje da je "Španija završila na giljotini".

Francuska je odigrala atomsku košarku i izbacila Španiju, koja je bila ultrafavorit na svom terenu, naglašava "Liberasion".

"L'Ekip" jednom rečju "Divovi" opisuje pobedu nad Španijom.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Srbije koja je fenomenalnom igrom u cetvrtfinalu rezultatom 84:56 prosto pregazila Brazil, jednog od jačih kandidata za medalju.

08.15 - Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković čestitao je na "Tviteru" košarkašima plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji...

08.00 - Mediji iz regiona s pažnjom su propratili trijumf košarkaša Srbije nad Brazilom ističući da je njihov plasman u polufinale prvenstva sveta potpuno zaslužen.

"RTV Crne Gore" prenela je da je Srbija "deklasirala Brazil" i da je zasluženo među četiri najbolja tima na Mundobasketu, a da je tim predvodio "briljantni Miloš Teodosić".

Sarajevsko "Oslobođenje" navodi da je Srbija "razbila Brazil" i prošla u polufinale SP (84:56).

Hrvatski portal "Indeks" navodi da je reprezentacija Srbije "fantastičnom igrom potpuno pregazila Brazil", da su od samog početka "Srbi krenuli baš onako kako su i najavljivali uoči susreta: pametno, strpljivo, hrabro",

Ljubljansko "Delo" ocenjuje da je u drugom poluvremenu "Srbila slomila Brazil".

U borbi za finale, u petak u Madridu, košarkaši Srbije igraće sa Francuskom od 22.00.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Riberi prkosi Platiniju

Izvor: RTS, 11.Sep.2014

Frank Riberi i pored pretnji Platinija ostaje pri odluci da ne igra za reprezentaciju Francuske. Mnogobrojnim čestitikama srpskim košarkašima za plasman u polufinale SP pridružio se i Novak Đoković. Liverpul bez Staridža dve-tri nedelje. Jovanovski u polufinalu Taškenta. Agbonlahor veran Aston...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.