Ni protiv Leganesa nije moglo bez Mesija

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni protiv Leganesa nije moglo bez Mesija

Morao je Valverde da pošalje na teren svog najboljeg fudbalera da bi Barselona pobedila Leganes...

Treći put ove sezone Leo Mesi je meč počeo na klupi - i treći put je morao da uđe na teren jer rezultat nije bio povoljan po njegovu ekipu...

Tako je bilo protiv Totenhema i Atletik Bilbaoa, kao i večeras protiv Leganesa koji je u 57. minutu preko Brejtvejta izjednačio rezultat na "Nou Kampu", tako da je Ernesto Valverde morao u igru da uvede svog najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fudbalera.

Prvi strelac i asistent ekipe je u igru ušao u 64. minutu i već u 71. minutu "ispalio" strašan hitac posle kog je Luis Suarez pritrčao i zakucao loptu u mrežu.

Do kraja susreta se Mesi upisao i u strelce u nadoknadi vremena, zvanično 400. put u Primeri, pošto su statističari pogrešili u prethodnoj proceni kada je greškom u golove Argentinca upisan i autogol Amorebijete u duelu sa Bilbaom.

BARSELONA - LEGANES 3:1 (1:0) 

Pobedonosni gol Urugvajca bio je i te kako kontroverzan pošto se Suarez iz sve snage zaleteo u golmana Kueljara - posle čega je ovaj ostao da leži na travi - međutim arbitar meča je u konsultaciji sa VAR sobom odlučio da pogodak prizna pošto je napadač Barse prvi stigao do lopte.

Nije pomoglo ni to što je Kueljar odmah tražio lekarsku intervenciju...

SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA POSLE 20. KOLA PRIMERE

Do ulaska Mesija najviše se pitao Usman Dembele koji je driblinzima izluđivao igrače Leganesa i upisao je osmi gol u Primeri u 32. minutu, ali je zbog povrede morao iz igre.

Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Lopta mu je "pobegla" ispod desne noge tako da je napravio špagu i potom povredio članak leve noge, a videćemo kolika ga pauza čeka i da li će Barselona iznenada morati da reaguje i dovede pojačanje za nastavak sezone.

Nije Barselona do kraja meča bila toliko nadmoćna i sve vreme je strahovala od kontri Leganesa, ali ako uzmemo u obzir da su osvojili tri boda - rizik Valverdea se isplatio.

Ipak, publika je videla i gol Mesija, iako su se sigurno razočarali kada su ga videli na klupi.

Katalonci su ostali lideri Primere sa 46 bodova, pet više od Atletiko Madrida, ali deset više od najljućeg rivala Real Madrida.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ni Leganes ne mogu da pobede bez Mesija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2019

Barselona je produžila prvenstvenu seriju pobeda (sedam) novim trijumfom protiv Leganesa od 3:1, ali je i večeras dokazano da Katalonci ne mogu da slome rivala bez pomoći Lionela Mesija. Morao je magični Argentinac da uđe u igru u 64. miunutu kod nerešenog rezultata i razdrma ekipu, a njegov...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.