Napadnut predsednik Opštine Sjenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut predsednik Opštine Sjenica

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je na konferenciji za novinare da su danas dve osobe u centru Sjenice "pokušale da ga likvidiraju".

"Pred nekoliko stotina očevidaca, džip mi je preprečio put i iz njega su izašle dve osobe koje su bile naoružane palicama. Krenuli su ka meni i napali me. Uspeo sam da izbegnem nekoliko udaraca, a jedan me je zakačio po ramenu. U tom trenutku naišla je policija i uz velike napore ih uhapsila", izjavio je Mujović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U novopazarskoj policiji je potvrđeno da je došlo do incidenta u centru Sjenice, i da su uhapšena dve osobe protiv kojih su nakon saslušanja podnete krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti.

Mujović je još rekao da su mu napadači pretili da će ga ubiti kada izađu iz pritvora.

"I pored toga, saznao sam da ih je tužilaštvo pustilo i oni su slobodni građani. To je jasna poruka svima da mogu da napadnu predsednika opštine i da za to neće odgovarati. Po mojim informacijama, čak pokušavaju i da ovaj pokušaj ubistva prekvalifikuju u najblaži oblik krivičnog dela, pa će napadači možda proći i sa prekršajnim prijavama", rekao je Mujović.

Predsednik Opštine Sjenica smatra da je napad na njega pokušaj lokalnih tajkuna, kriminalaca i političara da, uz pomoć pojedinih medija, izvrše nasilnu promenu demokratski izabrane vlasti.

Portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević napomenuo je da je ovo drugi napad u poslednjih nedelju dana na članove te stranke i zatražio od državnih organa da se što pre kazne izvršioci i nalogodavci tih napada.

"Pozivamo državne organe da stanu na put svemu ovome ili ćemo morati sami da se branimo. Ne smemo više dozvoliti da nam napadaju odbornike, bacaju bombe na kuće naših aktivista ili pokušavaju ubistva predsednika stranke Sulejmana Ugljanina i predsednika Sjenice Hazba Mujovića", izjavio je Gudžević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.