Na današnji dan: Partizan bio blizu sna, Real ga uzeo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 11:00

Na današnji dan: Partizan bio blizu sna, Real ga uzeo

Fudbaleri Partizana, na današnji dan 1966. godine, poraženi su u finalu Kupa šampiona od Reala u Briselu 2:1 i upisali se u istoriju kao prvi klub sa ovih prostora koji se borio za evropski titulu.

Čuvene "Partizanove bebe" bile su nadomak neverovatnog uspeha, poveli su golom Velibora Vasovića u 54. minutu, ali je Real preokrenuo preko Amara Amansija u 71. i Fernanda Serene u 75. minutu.

"Najveći uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i najveća tuga", u najkraćem se može opisati podvig Partizana.

A zašto nije osvojena titula, pogotovo nakon vodećeg gola Vasovića?

Ostaće u legendi da Vasović džentlmenski nije hteo da pravi faul nad Amansiom neposredno uoči izjednačenja i da Serena ni sam nije znao kako je uspeo da sa 20 metara savlada čuvenog Milutina Šoškića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.