NOLE UPUTIO VAPAJ: Evo šta BRINE najboljeg tenisera sveta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 08:41

NOLE UPUTIO VAPAJ: Evo šta BRINE najboljeg tenisera sveta!

Najbolji svetski teniser izneo ozbiljno upozorenje.

Posle nastavka sezone u "belom sportu", koja je prekinuta pandemijom korona virusa, srpski teniseri neprestano briljiraju.

Naime, Srbi su od devet turnira osvojili četiri, a naša nacija je po svim parametirima najjača u 2020. godini na ATP turu.

To je trenutna realnost, međutim, ono što brine i najboljeg svetskog igrača Novaka Đokovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jeste sledeći podatak: šta će biti sa tenisom u Srbiji narednih godina.

- Mnogi rezultati u svetskom tenisu, u muškom i ženskom, išli su na ruku našoj zemlji u poslednjih desetak godina. Međutim, moramo da malo poradimo više na našem sistemu. Ne želim da upirem prstom ni u koga, niti da sudim ikome. Janko Tipsarević ima svoju akademiju i svoju ličnu priču za koju se trudi da bude na svetskom nivou, kao i mi ovde. Sve smo mi deo jednog sitema i moramo da budemo na raspolaganju. I TSS kao nacionalna teniska kuća treba da ima mogućnost da koristi sve nas za razne potrebe razvoja tenisa u Srbiji. Svi kolektivno treba da sednemo i da osmislimo kako da očuvamo i negujemo teniske uspehe u Srbiji - rekao je Novak Đoković za "Žurnal".

Ne želi Nole da "poštedi" ni sebe od odgovornosti za nastali pad.

- Nisu se ljudi dobro organizovali, uključujem i sebe, da postavimo sistem. Mora da postoji struktura koja će da iznedri nove šampione, tako osigura budućnost našeg tenisa. Ima previše izjednačenih varijanti i opcija i klubova i trenera, što je dobro da potražnja za teniskim terminima velika, ali takmičarski tenis nije dobro organizovan i na tome mora da se radi. Kao što postoji sistem, na primer, u Francuskoj. Naravno da oni imaju gren slem i jaku federaciju i to menja situaciju u odnosu na nas, ali opet možemo da koristimo neke elemente u našem sistemu - istakao je Đoković.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.