NDBG: Vlast ne dozvoljava protestni koncert

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDBG: Vlast ne dozvoljava protestni koncert

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je danas saopštila da je saznala da je iz Gradske uprave stigla direktiva da se ne dozvoli protestni koncert na Trgu Republike koji je ta organizacija najavila za 20. oktobar, Dan oslobođenja Beograda.

"Protestni koncert je medijski najavljen i uredno prijavljen policiji i nadležnoj Opštini Stari Grad dve nedelje unapred, a kako smo nezvanično saznali, pre nekoliko dana iz Gradske uprave grada Beograda stigla je pismena direktiva kojom se nalaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se ne dozvoli prijavljeno i medijski najavljeno održavanje tog događaja", saopšteno je iz inicijative.

Tim povodom Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" održaće konferenciju za novinare sutra, u sredu, u 12.00 u beogradskom Medija centru.

Na tom ranije najavljenom koncertu trebalo bi da nastupe grupe i muzičari Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljana, Kazna za uši, Fish in oil i Dj Flip.

U saopštenju Inicijative je navedeno da su nezvanične informacije o pokušajima da se spreči održavanje koncerta potvrđene i objavljivanjem u medijima preko kojih je Gradska uprava Beograda sasvim iznenada najavila obeležavanje 20. oktobra "kakvo do sada Beograđani nisu videli".

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" smatra da je, "ova suptilna opstrukcija uredno prijavljenog protestnog koncerta još jedan dokaz da vlasti smetaju pravdoljubivi građani koji brane demokratska načela".

"Pokušaj sakrivanja, blokiranja i gušenja građanskog bunta koji negde sprovode perfidno - kao u ovom slučaju, a negde nasiljem, provokacijama i pretnjama - kao u slučaju pritisaka na organizatore niza protesta koji su izveli desetine hiljada građana na ulice Beograda, može samo rezultirati novim i većim nezadovoljstvom građana", zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.