Murinjo: Moja jedina greška je što nisam ranije otišao!

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Moja jedina greška je što nisam ranije otišao!

Portugalski stručnjak i bivši menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da žali što svojevremeno nije prihvatio ponude velikih evropskih klubova kako bi, ispostaviće se uzalud, ostao na "Stamford bridžu".



Murinjo je u septembru prošle godine dobio otkaz u Čelsiju, a «Specijalni» je u trazgovoru za "Dejli telegraf" otkrio da žali što nije prihvatio brojne ponude. U redu su svojevremeno čekali Barselona, Real, Milan, Inter i engleska reprezentacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Pogrešio sam što nisam ranije otišao iz Čelsija. Imao sam borjne ponude, al isam hteo da ostanem u Londonu jer sam navijačima obećao da samoinicijativno neću otići. Nekoliko meseci kasnije dobio sam otkaz. Danas tek razumem zašto nisam trebao da propustim takvu šansu", počeo je Murinjo, a onda objasnio zašto na kraju nije prihvatio ponudu FS Engleske da postane selektor.

"Ponuda je bila veoma primamljiva, ali sam je odbio. Rad sa reprezentacijom nije mi interesantan. Volim treninge na dnevnoj bazi, utakmice svake nedelje, ili još bolje, utakmice tri puta nedeljno. Ja nemam 60 godina, imam 45. Rad u reprezentaciji primorao bi me da odbijem nešto mnogo interesantnije", istakao je Murinjo.

Prošle nedelje naslednik Murinja na klupi Čelsija Avram Grant uspeo je da, za razliku od Murinja, ekipu konačno odvede u dugo čekano finale Lige šampiona. Portugalac je istakao da ne oseća zavist.

"Ja ne prihvatam takva osećanja. Misim da samo slabići i gubitnici razmišljaju na taj način. Pa šta i ako Čelsi osvoji Ligu šampiona? I ja sam je osvojio. Šta i ako Čelsi osvoji Premijer ligu? Imam je i ja!", rekao je Murinjo i dodao da se i dan danas čuje sa Romanom Abramovičem kako ne bi zaboravili na vreme koje su pro veli u bliskoj saradnji.

Poslednji klub sa kojim je Murinjo došao u blizak kontakt bio je milanski Inter, ali po svemu sudeći portugalski stručnjak ipak neće završiti u glavnom gradu mode.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Murinjo: "Imao sam odlične ponude"

Izvor: B92, 07.Maj.2008, 00:52

..Bivši trener engleskog fudbalskog prvoligaša Čelsija Žoze Murinjo, koji je zbog neslaganja sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem sporazumno napustio kormilo ovog kluba septembra prošle godione, priznao je da je pogrešio što nije mnogo ranije napustio Stamford Bridž. "Imao sam izuzetnu ponudu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.