Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2020, 09:52

Mitre, hajde opet

Fulam kao pre dve godine opet u pohodu na Premijer ligu mora preko plej-ofa. Danas prvi meč polufinala u Kardifu. Sve nade navijača londonskog tima uperene u srpskog reprezentativca, najboljeg strelca u Engleskoj

Bio je Aleksandar Mitrović bitan, ako ne i najvažniji faktor Fulamovog plasmana u Premijer ligu pre dve godine dok je na klupi sedeo Slaviša Jokanović. I tada je tim iz Londona morao preko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << baraža do engleske elite. U finalu je pala Aston Vila na Vembliju. Otuda, navijači londonskog kluba, ali i veliki broj ljubitelja fudbala u Srbiji "drži fige" našem reprezentativcu da ponovi uspeh i vrati Kolibaše u društvo najboljih. Put ga vodi preko Velsa, gde ga čeka sve opasniji Kardif (20.45) u polufinalu plej-ofa (igraju se dve utakmice).

Doduše, ako neko zna kako se igra protiv Kardifa, onda je to baš Mitrović. U prvom delu sezone postigao je gol za remi (1:1), a posle restarta za vođstvo, kao uvod u pobedu (2:0). Uz to je Mitrović završio prvenstvo kao prvi strelac Čempionšipa (26 pogodaka), ali i kao najbolji strelac u Engleskoj. Poslednji gol za Fulam na gostovanjima dao je još u februarskom susretu sa Derbijem, pa i sam gori od želje da proradi van Kraven kotidža i u polufinalu baraža primakne tim Skota Parkera borbi za elitni rang.

Kardif je bio odličan u drugom delu sezone. Na klupi tokom šampionata stigao je mladi stručnjak Nil Heris. Legenda Milvola, najbolji strelac u istoriju londonskog kluba, preporodio je Velšane i stigao na dva koraka do povratka u elitu.

Popularni Bombaš, kako su ga nazivali navijači tima sa stadiona Don, puca od optimizma pred dvomeč sa Fulamom.

"Morali smo izuzetno naporno da radimo u drugoj polovini sezone da bismo ušli u taj plej-of, tako da je peto mesto uspeh, ali nećemo da stanemo ovde. Želimo da naš krajnji cilj bude finale plej-ofa i pobeda na Vembliju. Fulam je veoma dobra ekipa i pravi izazov za nas. Ne možemo da sakrijemo činjenicu da bismo mogli da gledamo velško finale plej-ofa. To bi bilo sjajno za naciju. Ali u ovom trenutku, puni fokus mora biti na dve teške utakmice protiv Fulama", rekao je Heris.

Skot Parker je preuzeo ekipu u Premijer ligi prošle sezone. Bilo je uspona i padove tokom Čempionšipa, ali je Fulam ušao u formu u finišu šampionata. Svi veruju u reprizu 2018. godine kada je preko plej-ofa londonski tim izborio elitu.

"Oba tima će biti pod pritiskom. Očekivanja oba kluba su ogromna. Biće dve utakmice protiv veoma dobrog Kardifa. Radujemo se susretima. Spremni smo. Imali smo osam bodova više od rivala u Čempionšipu, ali to sada nema nikakvu ulogu“, rekao je menadžer Kolibaša.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Fulam bazira optimizam da je u poslednjih osam utakmica poražen samo jednom (od Lidsa). Doduše, na strani igra po pravilu tvrde mečeve. Čak pet je završeno remijem, a u tom nizu četiri puta je bilo 1:1. Kardif je, pak, podigao formu u finišu sezone, dobio tri susreta zaredom (sva tri ušla u 3+), ali sa Fulamom baš ne ume. Iz minulih 11 pokušaja dobio ga je tek – jednom. Na poslednjih šest utakmica, ova dva tima samo je dva puta bilo tri i više golova.

Oba menadžera nemaju velikih problema oko tima. Trener Velšana Heris dugo već ne može da računa na povređene Isaka Vasela i Irca Grega Kaningema. Jedina briga za Fulam je povreda Portugalca Ivana Kavaljera.

Koliko je Kardif odigrao dobru završnicu (slavio protiv Derbija, Midlzbroa i Hala), toliko je imao sreće da Notingem Forest posrće u nizu, pa ga je preskočio na tabeli, međutim, ovde se čini da je Fulam kvalitetniji sastav i da bi to trebalo da materijalizuje.

OČEKIVANI SASTAVI

KARDIF: Smitis, Bakuna, Morison, Nelson, Benet, Rols, Pek, Marfi, Tomlin, Holet, Glacel.

FULAM: Rodak, Odoi, Ektor, Rim, Brajan, H. Rid, Kerni, Nokart, B. Rid, Kebano, Mitrović.

BARAŽ ZA PREMIJER LIGU, POLUFINALE - PRVI MEČEVI

Nedelja

Svonsi - Brentford 1:0 (0:0)

/Aju 82/

Ponedeljak

20.45: (2,85) Kardif (2,95) Fulam (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.