Milojević se ne opterećuje Partizanom: Mi krećemo sa nula bodova

Izvor: Sportske.net, 13.Apr.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević se ne opterećuje Partizanom: "Mi krećemo sa nula bodova"

Trener Zvezde razmišlja samo o svom timu, ne zanima ga prednost na tabeli, a razmišlja samo o svom timu.

Vladan Milojević ne razmišlja ni o Partizanu, ni o prednosti na tabeli, ni o tome šta donosi ishod sutrašnjeg derbija, već plej-of gleda kao novo prvenstvo u kome Crvena zvezda kreće od nule.

"Sve ekipe koje su ovde su zasluženo došle ovde. Prvi deo prvenstva je bio, kako se kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Formuli 1, zauzimanje početnih pozicija, a mi startujemo sa pozicije broj jedan. Mi se ponašamo kao pred svaku utakmicu koju smo igrali do sada. Svi počinjemo od nule i tako će moji igrači da gledaju narednih sedam utakmica", rekao je Milojević novinarima na konferenciji za novinare.

Prva od tih utakmica je "večiti" derbi.

"Svi znamo šta derbi znači za navijače, za klub, za srpski fudbal. Ne bih da dodam nešto posebno. Mislim da smo se dobro spremali i dobro spremili, i mogu da kažem ono što govorim svaki put - daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu, kao i u svakoj utakmici. Ova neće biti izuzetak", rekao je trener Zvezde.

Imate šest bodova prednosti, pobedom sutra biste najverovatnije rešili pprvenstvo.

"Ne razmišljamo o tome, mi krećemo sutra sa nula bodova", kratko i jasno kaže Milojević.

Opšte je očekivanje da će sutrašnji derbi biti isti kao i prethodna dva - tvrd i neizvestan.

"Derbi je specifična utakmica i to ne samo sutra, tako je od osnivanja klubova, od kad igraju Crvena zvezda i Partizan. Nekad može da bude taktičko nadmudrivanje, nekad može da bude borbeno. Ja se nadam da će da bude kvlaitetan fudbal, ali to ne može da se predvidi. Odlučivaće mnogo parametara sutrašnju utakmicu. Može i jedna greška da odluči utakmicu", rekao je trener.

Partizan sutra mora da pobedi, da li je to prednost ili mana za vašu ekipu?

"Ja sam čovek koji smatra da u životu ne morate ništa da uradite, niti treba gledati da neko mora ili ne mora. Ne opterećujem se Partizanom. Ovo je mini-tabela. Mi smo zanemarili prednost, obrisali smo bodove. Idemo od nule, za nas je ovo takmičenje od 21 boda. Verujte mi da o protivnicima uopšte ne razmišljamo", rekao je Milojević.

Partizan je u dobroj formi, vezao je šest pobeda.

"Iskren da budem, razmišljam o svojoj ekipi. Ne bavim se puno Partizanom. Ne bih tu mnogo da komentarišem", rekao je trener.

Milojević je rekao da je imao sve igače na raspolaganju i da su svi trenirali, rekavši da je "u velikoj dilemi" koji sastav će da izvede.

Neizbežno je bilo pitanje o sistemu takmičenja.

"Možda je sistem dobar, a jedini gubitnik je onaj koji je prvi. On najviše gubi, svi ostali imaju benefit, od drugog do poslednjeg na tabeli. To i jeste cela poenta sistema takmičenja. Može da se priča o svemu tome, ali ovo je moje mišljenje", rekao je trener.

Na pitanje o tome da se "čekao Mažić, a da će derbi suditi Grujić", trener je kratko odgovorio: "Nemam komentar".

Sutrašnji meč će vam biti 50. na klupi Crvene zvezde, znači li vam taj jubilej?

"Uvek me iznenadite tim statistikama. Nisam ni znao da je 50. utakmica. Voleo bih da ih bude što više na klupi Crvene zvezde. Treba se truditi da nastavim, pa se nadam da ćemo imati još mnogo jubileja da proslavljamo", rekao je Vladan Milojević.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević: Krećemo od nule, da zaboravimo na prednost

Izvor: B92, 13.Apr.2018

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da njegova ekipa u predstojećem 157. večitom derbiju sa Partizanom mora da zaboravi bodovnu prednost..."Početak je plej ofa. U njemu su sve ekipe zasluženo. Takmičenje u regularnom delu bilo je samo zauzimanje pozicija. Mi ulazimo sa prve pozicije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.