Milenković: Ja sam štoper, ali igraću šta god se traži od mene

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenković: Ja sam štoper, ali igraću šta god se traži od mene

Mladi defanzivac dao izjavu za medije pred istorijski duel sa Crnom Gorom i razjasnio na kojoj poziciji se najbolje snalazi

Orlove očekuju dva gostovanja u narednim danima, protiv Crne Gore 11. oktobra i Rumunije tri dana kasnije.

"Naredne dve utakmice neće biti ni malo lake, ali verujemo u sebe i idemo na pobede. Svakako da će nam nedostajati naša dva najiskusnija igrača Matić i Kolarov, ali verujem u kolektiv i u našu ekipu koja želi da napreduje na svakom okupljanju", >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << započeo je svoje izlaganje Milenković.

Upravo odsustvo kapitena i njegovog zamenika ohrabrilo je Crnogorace, koji najavljuju pozitivan ishod pre duel u Podgorici.

"Njihovo je pravo da tako pričaju, a mi gledamo samo nas i spremamo se na najbolji mogući način. Najbitnije je da odigramo onako kako znamo", kazao je defanzivac Fiorentine.

Reprezentacija Srbije je u prve dve utakmice osvojila četiri boda, ali videlo se da ima puno prostora za napredak.

"Analizirali smo prethodne duele i uvideli gde smo grešili. To su neke sitnice koje odlučuju utakmicu, tako da moramo biti skoncentrisaniji ubuduće", rekao je bivši igrač Partizana.

Nikola Milenković može da pokrije dve pozicije u timu.

"Moja prirodna pozicija je štoper, ali u klubu igram desnog beka. Najbolje se osećam u srcu odbrane, ali ja sam tu u službi tima i ako selektor odluči drugačije odigraću šta god zatreba", izjavio je 20-godišnji fudbaler.

Odbrambeni igrač naše reprezentacije je izneo svoje mišljenje o selekciji Crne Gore.

"Crna Gora je jako dobra ekipa sa pregršt kvalitetnih individualaca, tako da mogu svakome da naprave problem. Mi ćemo ući u meč maksimalno fokusirano i daćemo sve od sebe da obradujemo našu naciju".

Duel na stadionu "Pod Goricom" biće prvi međusobni između Orlova i Sokolova od raspada zajedničke države.

"Atmosfera na tribinama će sigurno biti paklena, ali mi smo fokusirani samo na teren i ne interesuju nas stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Mi smo ljudi iz sporta, koji misle samo na teren", rekao je popularni Bleki.

Reprezentacija Srbije je jedina iz svoje grupe u Ligi nacija koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu.

"Nije nas opteretila uloga favorita. Ove utakmice služe da selektor vidi na koje igrače može da računa i kasnije u kvalifikacijama. Imamo sjajnu ekipu koja je sposobna da napravi dobre rezultate".

Pohvalio je perspektivni fudbaler novoformirano takmičenje.

"Mislim da je Liga nacija jedan plus za fudbal. Igraju se utakmice za bodove, koje imaju takmičarski značaj i dodatni žar, mislim da je super", zaključio je Milenković.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.