Matić podržao štrajkače: Vreme je da FSS reaguje

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 08:24

Matić podržao štrajkače: Vreme je da FSS reaguje

Nemanja Matić, jedan od najiskusnijih srpskih fudbalera, podržao je nekadašnje fudbalere Borca koji su krenuli u štrajk glađu zbog neisplaćenih plata.

Rok od deset dana, koliko su bivši igrači kluba iz Čačka dali vremena da im se isplate zarade, je istekao i kao što su najavili krenuli su da gladuju.

Ispred gradske opštine okupilo se oko trideset fudbalera, među njima su i igrači Jagodine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su došli kao podrška jer i njima tamošnji klub duguje novac.

Matić je na zvaničnom Instagram profilu napisao: "Podrška za ove momke! Vreme je da država i FSS reaguju".

Inače, ovo je prvi fudbalski štrajk glađu u istoriji svetskog fudbala i svi se nadaju da će se uskoro pronaći rešenje za ovaj problem.

Podsetimo, kako su ranije u saopštenju naveli fudbaleri, gradski funkcioneri prevarili su ih tako što su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

"FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VREME JE DA REAGUJE FSS! Nemanja Matić podržao fudbalere u Čačku koji štrajkuju glađu! VIDEO

Izvor: Kurir, 09.Jun.2020

Ovo se nikad nije dešavalo! Prvi put u Srbiji fudbaleri su stupili u masovni štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada u klubu iz Čačka uz optužbe na račun gradskih funkcionera

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.