Marković: Bilo je razloga da Božović bude proteran ranije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 10:46

Marković: Bilo je razloga da Božović bude proteran ranije

Odlazeći premijer Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku, kako je rekao, snažnih ataka na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter.

Kao primer je naveo izjavu proteranog srpskog ambasadora Vladimira Božovića koji, kako kaže, podsticao "negativno vekovno nasleđe da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije".

"Nije to samo stav neodgovornog i bahatog ambasadora, nego očigledno zajednički stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti u Srbiji", rekao je Marković.

Dostojanstvo države se, dodao je, ne može se staviti pod tepih zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja.

"Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom", rekao je Marković za TVCG, preneo je portal RTCG.

Rekao je i da je Božović više puta pozivan u MVP, kao i da je bilo razloga da on i ranije bude proglašen za personu non grata, ali da su vodili računa o regionalnim odnosima i pokušaju očuvanja stabilnih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duško Marković: Mandat obilježen napadima na Crnu Goru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2020

Mandat odlazeće Vlade prevođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) je obilježen neviđenim i nikada snažnijim atacima na Crnu Goru, njenu nezavisnost, identitet i građanski karakter, kazao je odlazeći premijer Crne Gore Duško Marković uoči izbora nove vlade. Marković smatra da je jedan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.