Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020, 13:05

Odlazeći premijer Crne Gore: Bilo je razloga da ambasador Srbije bude proteran i ranije

Odlazeći premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku, kako je rekao, snažnih ataka na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter.

Kao primer je naveo izjavu proteranog srpskog ambasadora Vladimira Božovića koji je, kako kaže, podsticao "negativno vekovno nasleđe da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije".

"Nije to samo stav neodgovornog i bahatog ambasadora, nego očigledno zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stav vlasti u Srbiji", rekao je Marković.

Dostojanstvo države se, dodao je, "ne može staviti pod tepih zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja".

"Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom", rekao je Marković.

Rekao je i da je Božović više puta pozivan u MVP, kao i da je bilo razloga da on i ranije bude proglašen za personu non grata, ali da su vodili računa o regionalnim odnosima i pokušaju očuvanja stabilnih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Odlazeći crnogorski premijer: Podele u Crnoj Gori nisu nastale zbog DPS-a

Izvor: Danas, 04.Dec.2020

Odlazeći crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku snažnih napada na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter, a povodom odluke da se protera ambasador Srbije rekao da se dostojanstvo države ne može staviti pod tepih zato što...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.