Maradona: Kakav porez, Napoliju sam dao život

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona: Kakav porez, Napoliju sam dao život

Stotine navijača na aerodromu u Napulju i gradskim ulicama dočekalo je legendardnog Dijega Armanda Maradonu, koji kaže da nije kriv za utaju poreza. Argentinac možda na tribinama San Paola protiv Juventusa.

Jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala vratio se posle mnogo godina u Napulj i izazvao pravu ludnicu među lokalnim stanovništvom. Posebno kod mladih, od kojih su mnogi prvi put imali priliku da uživo vide čoveka je klubu za koji navijaju doneo jedine dve titule >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvaka Italije - 1987. i 1990. godine.

Italijanske vlasti optužuju Maradonu da je prevario državu za 37,2 miliona evra, ali to nije bila prepreka Napolitancima da na sebi svojstven način dočekaju legendu i čoveka koji se u tom gradu na jugu Italije smatra božanstvom.

Maradona je tokom ranijih poseta Italiji imao probleme sa poreznicima, pa se dešavalo da ostane bez skupocenih satova ili nakita. Ovaj put, rešio je da progovori na tu temu.

"Želim da se suočim sa situacijom, jer nisam nikoga ubio. Oni koji su sastavljali ugovor su na slobodi i zašto ja moram da platim, a oni ne, kada sam ja Napoliju dao svoj život? Želim da verujem da postoji pravda i zato ću tražiti od pravosudnog sistema da me pusti da slobodno šetam Italijom", rekao je Maradona.

Legendarni Argentinac se pre povratka u Italiju obratio navijačima Napolija javnim pismom u kojem je naveo da bi 1. marta mogao da bude na stadionu San Paolo i posmatra derbi sa Juventusom, koji će imati veliki značaj u trci ova dva tima za skudeto.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.