Ludak uveo Lids u Premijer ligu posle 16 godina!

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 20:55

"Ludak" uveo Lids u Premijer ligu posle 16 godina!

Fudbaleri Lidsa uspeli su da se plasiraju u Premijer ligu posle 16 godina "suše".

Njihovo mesto u eliti potvrdio je Vest Bromič Albion, koji je poklekao pred Hadersfildom posle poraza od 2:1.

Ekipa koju sa klupe predvodi Marselo Bjelsa, poznat pod nadimkom "Ludak", do kraja Čempionšipa ima dve utakmice i pet bodova više od VBA, kojem je ostala jedna.

Pored ulaska u Premijer ligu, Lids će najverovatnije proslaviti i prvo mesto Čempionšipa, ili u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako Brentford ne pobedi Stouk, ili u nedelju ako osvoje barem bod na gostovanju Derbiju.

Bjelsa je prošle sezone došao u ekipu iz Jorkšira, ali tada nije uspeo da ih uvede u elitu nakon što je bio treći na tabeli.

Argentinski stručnjak je doživeo katastrofu prošle sezone kada je bio nadomak promocije, ali je njegov tim doživeo uzastopne poraze od Vigana i Brentforda, pa je direktno u PL ušao Šefild junajted. Kasnije je u plej-ofu poražen od Derbija posle dramatičnih 4:3 u polufinalu.

VBA je imao sve u svojim rukama što se tiče povratka u Premijer ligu, alli će sada zavisiti i od Brentforda.

Ta ekipa gostuje 18-plasiranom Stouk i dočekuje poslednjeplasirani Barnsli, dok VBA u poslednjem kolu dočekuje QPR.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lids se vraća u Premijer ligu posle 16 godina

Izvor: RTS, 17.Jul.2020

Fudbaleri Lidsa igraće u Premijer ligi posle 16 godina. Lids je uspeo da izbori promociju iz Čempionšipa u pretposlednjem kolu i to zahvaljujući rezultatima drugih ekipa. . Njihovo mesto u eliti potvrdio je Vest Bromič Albion, koji je poklekao pred Hadersfildom posle...

Nastavak na RTS...

Bilić: Da pokažemo da smo pravi muškarci

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 14:15

Hrvatski fudbalski trener Slaven Bilić "prozvao" je svoje izabranike pred završnicu sezone...Bilićev Vest Bromič Albion je bio nadomak direktnog plasmana u Premijer ligu, ali je sve uprskao porazom od Hadersfilda...Tim rezultatom VBA je poslao Lids direktno u PL, dok je isto omogućio Brentfordu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.