London: Zverev prvi finalista završnog turnira!

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Zverev prvi finalista završnog turnira!

Nemački teniser Aleksandar Zverev prvi je finalista završnog Masters turnira u Londonu, pošto je u polufinalu bio bolji od Rodžera Federera rezultatom 2:0 (7:5, 7:6).

Uskoro opširnije...

Zverev je nakon pobeda protiv Marina Čilića i Džona Iznera postao najmlađi teniser u polufinalu završnog Masters turnira od Huana MArtina del Potra 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << godine.

Federer je u prethodne tri sezone osvajao pet, šest i sedam titula, a u 2018. do sada je osvojio četiri. Federer je osvojio prvo mesto u grupi pobedama nad Dominikom Timom i Kevinom Andersonom.

The great Swiss on #SuperSaturday

Watch @rogerfederer v Sascha Zverev on @TennisTVpic.twitter.com/Z900RprGIn

Pred meč polufinala Zverev je govorio o "različitim pravlima koja važe za Federera u odnosu na druge tenisere."

Polufinala možete pratiti u direktnim prenosima na Sport klubu 2, kao i na vebsajtu Sport kluba.

U prva četiri gema obojica tenisera bez većih problema uspela su da sačuvaju svoj servis. Publika je mogla da gleda veoma dobar tenis, uz nekoliko sjajnih poena na mreži i impresivnih razmena voleja.

U prvih devet gemova teniseri su prilično lako branili svoj servis, pa nakon 11 odigranih gemova nije viđeno nijedno izjednačenje.

Catch him if you can

Zverev breaks @rogerfederer to love to take the opener 7-5

➡️ https://t.co/q3ar5nNos4#SuperSaturday#NittoATPFinals#ATPpic.twitter.com/61ydsggeUV

Potom je u 11. gemu usledila potpuna suprotnost - Zverev je serijom impresivnih udaraca, od kojih je naročito fantastičan bio pasing-šot za 30:0, došao do brejka i 7:5, čime je poveo u setovima.

Sascha on fire!

Some huge hitting from Zverev helps him break Federer and take the first set 7-5.

Set 2: https://t.co/hOHmv2wMlXpic.twitter.com/CN26KVNPFV

Zverev je odlično igrao u prvom setu i osvojio je skoro 90 odsto poena na ubačen prvi servis.

U drugom setu, nakon prva dva gema u kojima su serveri bili sigurni, Federer je iskoristio treću brejk šansu za vođstvo od 2:1. Ipak, u narednom gemu nemački teniser izborio je dve brejk-lopte, a prvu je iskoristio da vrati servis i izjednači na 2:2.

How's that for a response?

Zverev breaks back and holds to get back on serve vs. @rogerfederer, 3-2 in the second#SuperSaturday#NittoATPFinals#ATPpic.twitter.com/QYrNhEqMH1

U narednim gemovima teniseri su ponovo sigurno osvajali svoje servis-gemove, pa je nakon novih šest gemova i dalje bilo izjednačeno - 5:5.

I u drugom setu je Zverev, kao i u prvom, vodio sa 6:5, ali Federer nije dozvolio novi brejk, već je sjajnim udaracima osvojio gem bez izgubljenog poena i izborio taj-brejk.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zverev pobedio Federera

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2018

Nemački teniser je prvi finalista završnog turnira sezone u Londonu pošto je savladao švajcarskog asa sa 7:5, 7:6 (7:5)...Federer i u Londonu ostaje na 99. osvojenih trofeja u karijeri. Zverev je načinio podvig. Bio je prvi nemački teniser u polufinalu završnog godišnjeg takmičenja posle 2003...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.