Leonardova simultanka, Partizan zimuje na -6 (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leonardova simultanka, Partizan zimuje na -6 (video)

Vicešampion Srbije stavio je tačku na jesenji deo sezone trijumfom nad subotičkim Spartakom, a meč u Humskoj obeležila je još jedna maestralna partija Brazilca Leonarda.

Fudbaleri Partizana kompletirali su jesenji deo sezone pobedom nad subotičkim Spartakom kojom su zatvorili krug započet 27. avgusta, sedam dana nakon poraza od današnjeg rivala na gostovanju u Novom Sadu.

Crno-beli su večeras slavili rezultatom 2:0 (0:0) zahvaljujući još jednoj maestralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << partiji Brazilca Leonarda koji je sa dva gola na startu drugog poluvremena rešio pitanje pobednika.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Jevtović, Everton, Janković (od 89' Đuričković), Leonardo (od 81' Jovanović), Đurđević, Božinov (od 71' Mihajlović);

Spartak: Mirković, Anđić, Radovanović, Ćalasan, Kovačević (od 81' Krmar), Stojković, Torbica, Bašanović, Glavčić, Milić, Mudrinski (od 16' Ivanović);

Tokom prvog poluvremena gledali smo pravu uspavanku u Humskoj pošto su crno-beli zapretili samo jednom preko Uroša Đurđevića, a bliži golu bio je gost nakon reakcije Bojana Ostojiča u tridesetom minutu.

Centaršut sa desne strane uputio je Nemanja Milić a štoper Partizana uglizao je ispred igrača Spartaka i umalo savladao Filipa Kljajića koji je refleksnom intervencijom zaustavio loptu na gol liniji.

Pokušao je i Brazilac Leonardo u poslednjim trenucima prvog poluvremena ali je njegov atraktivan pokušaj bio lep za oko ali ne i svrsishodan pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom bez postignutih golova.

Pitanje pobednika rešeno je u prvih 20 minuta drugog poluvremena nakon majstorija Brazilca Leonarda koji je sa večerašnja dva gola obezbedio titulu najboljeg strelca jesenjeg dela domaće lige sa 12 datih golova.

Partizan je do prednosti stigao posle kornera u 55. minutu i nešto slabije intervencije golmana Spartaka koji je loptu odbio na ivicu kaznenog prostora gde se Leonardo namestio i levom nogom zakucao loptu u gornji levi ugao!

Nije se dugo čekalo na novu majstoriju brazilskog internacionalca i potvrdu Partizanovog trijumfa pošto su crno-beli duplirali prednost već u 63. minutu.

Slobodan udarac na nekih dvadeset metara izveo je Leonardo da Silva Souza i uhvatio golmana Spartaka Nikolu Mirkovića na krivoj nozi, pa je udarac u bliži ugao bio dovoljan da se mreža ponovo zatrese!

Nakon dve slabije intervencije kod Leonardovih golova Nikola Mirković se iskupio odbranom u 67. minutu kada je zaustavio snažan udarac Valerija Božinova.

U poslednjih dvadeset minuta Spartak je pokušao da stigne barem do utešnog gola ali je Filip Kljajić sigurnim intervencijama zaustavio dva, tri solidna pokušaja gostiju pa je na kraju domaćin upisao petnaestu pobedu u domaćem šampionatu.

Partizan je na poslednjih sedamnaest utakmica u Superligi i Kupu ostvario 15 pobeda a jesenji deo sezone završava sa 6 bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom i tri boda više u odnosu na trećeplasiranu Vojvodinu.

Prvu takmičarsku utakmicu u novoj godini crno-beli nastavljaju sredinom februara kada će gostovati ekipi Rada.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.