Lendejl doneo pobedu Partizanu uz zvuk sirene

Izvor: RTS, 05.Jan.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lendejl doneo pobedu Partizanu uz zvuk sirene

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mornara sa 75:73, u utakmici 14. kola Jadranske lige. Junak crno-belih bio je Džok Lendejl, koji je pogodio "iz odbojke" uz zvuk sirene.
Partizan se mučio protiv Mornara, ali je na kraju zabeležio pobedu, pogotkom Džoka Lendejla uz zvuk >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sirene – 75:73.

Utakmicu su obeležile prazne tribine "Pionira", zbog ponašanja navijača u duelu sa Cedevitom, kao i debi Nikole Jankovića u crno-belom dresu.
Crno-beli su bili bolji u prvom, gosti iz Bara u drugom poluvremenu. Partizan je stigao do prednosti šutem za tri poena, a izabranici Andree Trinkijerija su prednpost održavali do poluvremena 38:29.
U drugom delu uloge su se preokrenule. Mornar je počeo da pogađa, dok su crno-beli izgledali potpuno bezidejno u napadu i dekoncentrisano u odbrani.
Mornar je u poslednja tri minuta utakmice ušao sa sedam poena prednosti, a u tim trenucima sve su rešavali Aleks Renfro na jednoj, a Taj Voler na drugoj strani.
Renfro je gotovo sam stigao prednost Mornara, dok je na drugoj strani Voler, manje od dve sekunde pre kraja, doneo novu prednost gostima.

Renfro je fauliran pre šuta za pobedu. Amerikanac je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo promašio, ali je Lendejl odlično odreagovao i "iz odbojke" doneo novi trijumf Partizanu.
Renfro je meč završio sa 18 poena, Lendejl sa 12, dok su po 11 postigli Stefan Janković i Aleksej Nikolić. Voler je postigao 24 poena, a Rebić 12 u timu Mornara.
Partizan je tako stigao do osme pobede u takmičenju, koliko imaju Budućnost i Mega, dok je Mornar zabeležio deveti poraz u regionalnom takmičenju.
U narednom kolu Partizan dočekuje ekipu Krke, dok Mornar na svom terenu igra protiv Zadra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezapamćena drama u ''Pioniru'', Partizan na čudesan način iščupao pobedu! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Jan.2019

Od ubedljivog vođstva tokom prvog poluvremena, preko velikog minusa sredinom poslednje deonice, do čudesnog preokreta u poslednjim sekundama!..U jednom od derbija 14. kola ABA lige, Partizan je pred gotovo praznim tribinama ''Pionira'' zbog poznate kazne od strane disciplinskih organa lige, savladao...

Nastavak na Sportske.net...

''Grobari'' odahnuli, ali njihove kritike su možda jače nego ikad! (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 05.Jan.2019

Burne reakcije navijača Partizana posle onoga što su večeras prikazali njihovi ljubimci...Aleks Renfro je, uz pomoć Džoka Lendejla spasao Partizan već viđenog poraza, crno-beli su u ''Pioniru'' savladali Mornar sa 75:73 posle velike drame, ali su među navijačima osećanja pomešana...Naravno,...

Nastavak na Sportske.net...

Džok Lendejl - odbitak za pobedu

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019

Pogledajte odlučujući trenutak sa meča 14. kola ABA lige između Partizana i Mornara (75:73).

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.