LE: Vođstvo Lacija, Đukić u Velsu!

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Vođstvo Lacija, Đukić u Velsu!

Grupna faza Lige Evrope se bliži kraju a večeras se igraju mečevi petog kola grupne faze. Osam timova već je obezbedilo dalje takmičenje a među njima je i Valensija koja gostuje Svonsiju u meču za prvo mesto grupe A. Meč u Velsu počinje u 21 sat a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

19.25 - GOL! Lacio je poveo u Varšavi, preko Peree. 

19.15 - Policija u Varšavi je privela oko 120 navijača Lacija koji su napali policijska vozila, zasuli ih flašama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kamenicama, prenose svetski mediji. Varšava je večeras možda i najrizičnije mesto, jer je svima poznato da Poljaci imaju velikih problema sa huliganima, a navijači Lacija su poznati po svojm akcijama van "čizme".

19.00 - Počelo je još deset mečeva. Igraju: AZ Alkmar - Makabi Haifa, Genk - Dinamo Kijev, Legija - Lacio, Liberec - Frajburg, Lion - Betis, Rapid Beč - Tun, Rijeka - Gimaraeš, Sevilja - Eštoril, Trabzon - Apolon Limasol, Tromse - Totenhem.

18.16 - Pogled na Tromse pred početak utakmice sa Totenhemom.

18.00 - Počele su tri utakmice u 18 sati. Sastaju se: Rubin - Maribor, Anži - Šerif, Kubanj - Sent Galen. 

17.55 - Prvi današnji meč je završen, PAOK je pobedio Šahtjor Karagandi u gostima sa 2:0. 

17.45 - Mrak na Kantridi! Izgleda da je u Rijeci nestalo struje, sat vremena pre početka utakmice Rijeka - Gimaraeš.

"Slepi miševi" već su obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja, koje su osvojili 2004. godine a meč protiv debitanta u takmičenju Svonsija ima epitet odlučujućeg za prvo mesto u grupi A.

Ekipa Valensije, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Miroslav Đukić, za razliku od španskog prvenstva gde ima puno problema i gde rezulati nisu baš najbolji, u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju "gura" sasvim dobro i eventualan trijumf u večerašnjem meču bi joj osigurao prvo mesto i lakše protivnike u daljem takmičenju.

Na drugoj strani, ekipa Svonsija koja prvi put igra u ovom takmičnjeu, takođe ne blista u engleskoj Premijer ligi ali im očigledno prijaju utakmice u Evropi. Pobeda ili remi u večerašnjem okršaju sa španskom ekipom donela bi im plasman u narednu rundu.

Biće ovo i novi duel nekada sjajnog defanzivca i fantastičnog napadača a sada trenera - Miroslava Đukića i Mihaela Laudrupa, koji sa klupe predvode ova dva tima. U prvom okršaju uspešniji je bio Danski stručnjak slavivši pobedu u Španiji sa 0:3.

Na tabeli grupe A vodi Valensija sa 9 bodova dok Svonsi ima poen manje. 

Sa treće mestu u ovoj grupi u međusobnom duelu boriće se Sent Galen i Kubanj. Švajcarci imaju tri boda a ruski tim dva.

Od ostalim utakmicama više pažnje od ostalih privlače dueli Olimpka iz Liona i Betisa u okviru grupe I, odnosno meč u Belgiji gde će Genk ugostiti Dinamo iz Kijeva u borbi za prvo mesto u grupi G.

Sve najzanimljivije detalje sa utakmica i promene rezultata možete pratiti na našem sajtu.

Parovi i satnica utakmica petog kola Lige Evrope:

Šahtjor - PAOK  0:2

Kubanj - Sent Galen 18.00

Rubin - Maribor 18.00

Anži - Šerif 18.00

Genk - Dinamo Kijev 19.00

Rapid - Tun 19.00

Liberec - Frajburg 19.00

Sevilja - Eštoril 19.00

Lion - Betis 19.00

Rijeka - Huimareš 19.00

Legija - Lacio 19.00

Tromse - Totenhem 19.00

AZ Alkmar - Makabi Haifa 19.00

Trabzonspor - Apolon 19.00

Svonsi - Valensija 21.05

Pasoš Fereira - Fiorentina 21.05

Vigan - Zulte Varegem 21.05

Elsborg - Salcburg 21.05

Esbjerg - Standard 21.05

Bordo - Ajntraht Frankfurt 21.05

Černomorec - Dinamo Zagreb 21.05

Ludogorec - PSV Ajndhoven 21.05

Dnjepar - Panduri 21.05

APOEL - Makabi Tel Aviv 21.05

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Lacio siguran, Đukić u Velsu!

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Lacio bez problema u Varšavi. Sevilji samo bod protiv Eštorila. Na Kantridi bez golova, uz nestanak struje. Valensija gostuje Svonsiju u meču za prvo mesto grupe A. Valensija vodi protiv Svonsija u gostima, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a...21.57 - Poluvreme: APOEL - Makabi Tel Aviv 0:0,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.