LE: Velikani jure drugu fazu

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Velikani jure drugu fazu

Svi mečevi petog kola Lige Evrope igraju se u četvrtak, ali u četiri termina, osam timova već je obezbedilo drugu fazu, a ostalo je još 16 mesta.

Od timova koji su se već kvalifikovali za narednu fazu, Ludogorecu i Esbjergu će to biti prvi put u istoriji, dok su Salcburg, Fiorentina, Rubin i Dnjipro već na poznatom terenu. tu su i Totenhem i Valensija koji su već osvajali trofej, londonski klub 1972. i 1984, a 'slepi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miševi' 2004. godine.

Grupa A

Valensija 9, Svonsi 8, St Galen 3, Kubanj 2

Valensija je loše startovala, ali je potom ostvarila tri pobede zaredom koje su je odvele u nokaut fazu dva kola pre kraja. Svonsi će se pridružiti španskom klubu među 32 najbolja kluba u Ligi Evrope već u petom kolu ukoliko slavi protiv ’slepih miševa’ u južnom Velsu. Kubanj i St Galen moraju da dođu do pobede da bi ostali u konkurenciji, pošto remi vodi Svonsi dalje, bez obzira na rezultat meča sa Valensijom. Remi bi takođe odgovarao Velšanima ukoliko Kubanj slavi.

Grupa B

Ludogorec 10, PSV Ajndhoven 7, Černomorec 4, Dinamo 1

Debitant u Ligi Evrope Ludogorec se kvalifikovao za narednu fazu, a prvo mesto će obezbediti ukoliko izbegne poraz na svom terenu od PSV Ajndhovena. Holandski klub će se pridružiti klubu koji je eliminisao Partizan u kvalifikacijama ukoliko ostvari bolji rezultat od Černomoreca koji dočekuje Dinamo. U suprotnom, moraće da sačekaju poslednje kolo, u kojem čekaju Černomorec, koji su pobedili u Odesi.

Grupa C

Salcburg 12, Esbjerg 9, Standard 1, Elfborg 1

Situacija u grupi C je rešena što se tiče prolaska dalje, pošto je Salcburgu i Esbjergu zagarantovano mesto u drugoj fazu. Austrijanci će pokušati da ostanu jedini tim koji je uspeo da pobedi na svih šest mečeva u grupnoj fazu dva puta, a u četvrtak dočekuju Elfborg. U drugom susretu sastaju se Esbjerg i Standard.

Grupa D

Rubin 10, Vigan 5, Zulte Veregem 4, Maribor

Rubin je i ove sezone nastavio niz prolaska u nokauz fazu, a bod protiv Maribora na domaćem terenu biće mu dovoljan da obezbedi prvo mesto u grupi. Ukoliko Rusi izbegnu poraz, Vigan će proći dalje ukoliko slavi protiv Zultea. Belgijanci će ostati u konkurenciji u slučaju remija ili pobede.

Grupa E

Fiorentina 12, Dnjipro 9, Pasoš de Fereira 1, Panduri 1

Kao u grupi C, i u ovoj grupi je sve rešeno, pošto će Fiorentina i Dnjipro prezimiti u Evropi, a Panduri i Pasoš Fereira završiti takmičenje. Fiorentina će pred poslednje kolo i okršaj sa Dnjiprom prvo mesto obezbediti ukoliko povećaju svoju prednost.

Grupa F

Ajntraht 9, Makabi Tel Aviv 7, APOEL 4, Bordo 3

Ajntrahtu je potrebna pobeda u Francuskoj da bi sigurno prošao među 32 najbolja tima. Pobeda bi takođe bila dovoljna i Makabiju, dok bi remi bio dovoljan u slučaju da Bordo ne napravi iznenađenje i pobedi nemački klub. To je ujedno rezultat koji bi ostavio Francuze u konkurenciji, dok bi APOEL mogao da dođe do drugog mesta u slučaju pobede.

Grupa G

Genk 8, Dinamo Kijev 7, Rapid 3, Tun 3

Genk i Dinamo su u odličnoj poziciji, a pobedniku njihovog međusobnog duela biće garantovano mesto u narednoj fazu. Oba tima će odmah proći dalje i u slučaju remija, ako isti rezultat bude na meču između Rapida i Tuna.

Grupa H

Sevilja 8, Slovan 6, Frajburg 3, Eštoril 2

Slovan i Sevilja će u slučaju pobede nad timovima koji još ne znaju za trijumf proći dalje, bez obzira na poslednje kolo. Španski klub čak sebi može da priušti i remi, dok bi za Liberec bilo dovoljno i da Eštoril bude poražen u Sevilji.

Grupa I

Betis 8, Olimpik Lion 6, Vitorija 4, Rijeka 2

U jednom od najzanimljivijih mečeva kola sastaju se Betis i Lion. Španci će proći dalje u slučaju trijumfa, dok Lion zavisi i od rezultata duela između Vitorije i Rijeke. Hrvatski klub neće biti eliminisan samo u slučaju da osvoji sva tri boda.

Grupa J

Trabzonspor 10, Lacio 8, Apolon 4, Legija 0

Poljska Legija je jedini klub koji ove sezone u Ligi Evrope nije osvojio ni bod, niti postigao gol. To znači da su već eliminisani, a Apolon će im se pridružiti ukoliko ne slave protiv lidera Trabzonspora, kojem je bod potreban za narednu fazu. Lacio će učiniti isto ukoliko Apolon ne pobedi, ali bi Rimljani morali da pobede.

Grupa K

Totenhem 12, Anži 7, Šerif 2, Trumse 1

Zahvaljujući maksimalnom skoru, Totenhem je definitivno učesnik naredne faze, ali im je pobeda protiv Trumsea potrebna za prvo mesto u grupi ukoliko Anži slavi protiv Šerifa. Ruskom klubu je dovoljan i samo bod za drugo mesto, dok bi poraz šampionu Moldavije dao nadu pred poslednje kolo.

Grupa L

PAOK 8, AZ Alkmar 8, Šahtjor 2, Makabi Haifa 2

PAOK i AZ Alkmar samo bod vodi u narednu fazu, u duelima sa Šahtjorom i Makabijem. Čak i u slučaju poraza, tim timovima je sudbina u njihovim rukama, zato što se sastaju u poslednjem kolu.

Liga Evrope, peto kolo

Šahtjor – PAOK 16.00

Kubanj – St Galen 18.00

Rubin – Maribor 18.00

Anži – Šerif 18.00

Genk – Dinamo Kijev 19.00

Rapid – Tun 19.00

Liberec – Frajburg 19.00

Sevilja – Eštoril 19.00

Lion – Betis 19.00

Rijeka – Huimareš 19.00

Legija – Lacio 19.00

Trumse – Totenhem 19.00

AZ Alkmar – Makabi Haifa 19.00

Trabzonspor – Apolon 19.00

Svonsi – Valensija 21.05

Pasoš Fereira – Fiorentina 21.05

Vigan – Zulte Varegem 21.05

Elsborg – Salcburg 21.05

Esbjerg – Standard Lijež 21.05

Bordo – Ajntraht Frankfurt 21.05

Černomorec – Dinamo Zagreb 21.05

Ludogorec – PSV Ajndhoven 21.05

Dnjipro – Panduri 21.05

APOEL – Makabi Tel Aviv 21.05

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LE: Valensija u Velsu, Đuka protiv Laudrupa

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Grupna faza Lige Evrope se bliži kraju a večeras se igraju mečevi petog kola grupne faze. Osam timova već je obezbedilo dalje takmičenje a među njima je i Valensija koja gostuje Svonsiju u meču za prvo mesto grupe A. Meč u Velsu počinje u 21 sat a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a..."Slepi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.