LE: Sjajan autogol, PAOK u 2. fazu

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Sjajan autogol, PAOK u 2. fazu

Solunski PAOK deveti je tim koji je izborio plasman u drugu rundu Lige Evrope.

Crno-beli su slavili 2:0 u Astani protiv Šahtjora iz Karagandija što im je verovatno donelo i prvo mesto u grupi.

Grčki tim je do pobede stigao golovima u drugom poluvremenu, prvo je u 54. minutu Aldin Džidić postigao autogol, da bi u drugom minutu nadoknade vremena Stelios Kitsiu potvrdio trijumf.

Šahtjoru je bila potrebna pobede od dva gola razlike kako bi imao teoretsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansu da se u poslednjem kolu izbore za drugu fazu. Zbog toga je kazahstanski tim krenuo veoma ofanzivno protiv PAOK-a i nekoliko puta ozbiljno ugrozio rivala u prvom poluvremenu.

Međutim, prvi je zapretio PAOK preko Miroslava Stoha u trećem minutu koga je zaustavio Jevgeni Tarasov, a potom preko Sotirisa Ninisa čiji je šut završio preko gola.

Usledio je period dominacije domaćina, a naš Aleksandar Simčević je dva puta u roku od pet minuta terao Panajotisa Glikosa da paradama spašava svoj gol.

Posle toga Grci su bili mnogo opasniji rival, ponovo je pokušao Stoh, ali je Aleksandar Mokin bio siguran na golu. Potom je zapretio i Lukas Peres, koji je ubrzo doneo i prednost PAOK-u.

Španac je u desetom minutu nastavka uputio oštar centaršut sa leve strane, Aldin Džidić je potavio nogu da ga izblokira, ali ga je lopta samo okrnula i dobila luk kojim je preletala Mokina završivši pod prečkom u daljem uglu gola.

Domaćin je odmah pokušao da uzvrati, ali su Rožer Kanjas i Sergej Kizničenko promašili šuteve sa svega nekoliko metara.

I ovi promašaji domaćina su na kraju kažnjeni. Rezervista Dimitris Salpingidis je odigrao poratnu loptu do Kitsiua koji je iskosa šutirao snažno i zakucao je u mrežu u 92. minutu.

Hub Stivens je u poslednjih 12 minuta dao šansu i našem veteranu Zvonimiru Vukiću, koji je rešio prvi duel ova dva tima u Solunu u nadoknadi vremena.

LE, grupa L, 5. kolo:

Šahtjor Karagandi – PAOK Solun 0:2 (0:0)

Džidić 54ag, Kitsiu 92

19:00 AZ Alkmar – Makabi Haifa

Tabela:

1. PAOK 5 3 2 0 8:4 11

2. AZ Alkmar 4 2 2 0 4:2 8

3. Makabi Haifa 4 0 2 2 4:6 2

4. Šahtjor 5 0 2 3 4:8 2

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LE: Vukićev PAOK prošao dalje, pogodio Gudelj (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013

Solunski PAOK je kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope obezbedio prolaz u šesnaestinu finala, najverovatnije sa prvog mesta.. (FOTO: PAOK). Crno–beli su sa 2:0 slavili u gostima protiv već otpisanog Šahjtor Karagandija. Tim našeg Zvonimira Vukića (ušao u igru u 78. minutu) oba gola je postigao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.