Kup CEV: Odbojkaši Zvezde i Vojvodine u osmini finala! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup CEV: Odbojkaši Zvezde i Vojvodine u osmini finala! (VIDEO)

Odbojkaši Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa CEV, čeka se meč Novog Pazara.

Trijumfi u dvomečima i plasmani u osminu finala dva od tri srpska predstavnika u Kupu CEV!U sredu predveče, u Galaciju, Vojvodina je eliminisala rumunsku Arkadu, uprkos pobedi domaćeg tima 3:2 (25:19, 22:25, 22:25, 25:21 i 15:12), posle 124 minuta igre. U prvom meču, odigranom u Novom Sadu, Vojvodina NS Seme je pobedila rezultatom 3:0 (25:16, 25:21, 25:22) i zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tom skoru večeras izborila prolaz.

Odbojkaši @OKVojvodina plasirali su se u osminu finala Kupa CEV! BRAVO ODBOJKAŠI!!! #FKVojvodina #OKVojvodina #KupCEV

Nekoliko sati kasnije, isti uspeh ostvarila je i Crvena zvezda!



Šampion Srbije je u dvorani SC "Voždovac" na Banjici pobedio belgijsku ekipu Kalant iz Antverpena, koja je u prvom meču slavila 3:0. Ekipa Dragana Kobiljskog trijumfovala je ove srede rezultatom 3:1, po setovima 18:25, 25:21, 25:22 i 25:18, posle 108 minuta igre.

Crvena zvezda će u osmini finala igrati protiv nemačkog Volejs Rajnmajna (1. februara u Nemačkoj, 15. u Beogradu), a Vojvodina protiv boljeg iz duela Pjaćenca (ITA) – Hipo Tirol Insbruk (AUT). U prvom meču, odigranom u Italiji, Pjaćenca je pobedila sa 3:0.

Predstavnik Srbije u ovom takmičenju je i Novi Pazar, koji je u prvom meču na svom terenu izgubio od PAOK-a 3:1, a revanš u Solunu igraće u četvrtak.

Prema propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti “zlatni set” (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.

SRPSKI SPORT U 2016. GODINI: Olimpijci i paraolimpijci, Novak, vaterpolisti, basketaši... (FOTO, VIDEO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.