Kreće plej of odbojkaša

Izvor: B92, 12.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće plej of odbojkaša

Posle regularnog dela Wiener Stdtische lige i Mini lige došao je red na plej of u kome će se Crvena zvezda, Radnički, Vojvodina i Ribnica boriti za titulu.

Prvi na teren, već u četvrtak od 18 časova u dvorani "Jezero" izlaze Radnički Credy banka i Ribnica, dok je prvi duel aktuelnog šampiona Crvene zvezde i Vojvodine, upravo ekipe koju su crveno-beli prošle godine skinuli sa trona posle višegodišnje dominacije, na programu u petak od 20 časova u dvorani Sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centra "Šumice" u Beogradu.

Domaćini u prve dve utakmice polufinala plej ofa biće dve najbolje plasirane ekipe na kraju lige, Crvena zvezda i Radnički, dok će treća i eventualna četvrta utakmica biti odigrane u Kraljevu, odnosnu Novom Sadu, a ukoliko bude potrebno majstorica će biti odigrana na terenima ekipa koje su bili domaćini u prve dve utakmice.

Drugu godinu za redom ekipa kragujevačkog Radničkog u plej of kreće sa prvog mesta i kao jedan od dva glavna favorita za osvajanje titule. Igrači prošlogodišnjeg vicešampiona iako maštaju o finalu sada samo razmišljaju o duelu sa Ribnicom.

"Već smo igrali sa njima, zadnji put prošle nedelje u poslednjem kolu Mini lige, ali smo u tu utakmicu ušli opuštenije, a takođe je trener odlučio da pruži šansu mladim igračima. Dovoljno smo se odmorili, dugo smo se spremali, a o finalu ćemo razmišljati kada prođemo Ribnicu pošto do finala ima još mesec dana", rekao je Vladimir Čedić, bloker Radničkog.

Sa druge strane mreže Radničkog u polufinalu će se naći mlada ekipa Ribnice, koja je od svih ekipa koje su ušle u plej of možda i najodmornija pošto se nije plasirala u završnicu Kupa Srbije, a Kraljevčani upravo u tome vide svoju šansu u šumadijskom derbiju.

"Biće teško, oni su favoriti, ali prema tradiciji šumadijski derbiji su uvek neizvesni bez obzira na sve. Imali smo više vremena za pripremu, daćemo sve od sebe i mislim da imamo šanse. Znamo njihove mane i možemo već u prvoj utakmici da napravimo iznenađenje, a siguran sam da će publika u Kragujevcu gledati zanimljivu utakmicu", naglasio je Mirko Radević, bloker i kapiten Ribnice.

Pored Radničkog veliki favorit za osvajanje titule je upravo aktuelni šampion ekipa Crvene zvezde. Crveno-beli su pre samo deset dana osvojili prvi trofej u sezoni, Kup Srbije, ali se ne zadovoljavaju na tome, već ciljaju da posle više od 30 godina dođu do duple krune.

"Sigurno je da očekujemo da Vojvodina odirga na najvišem nivou, ali na nama je da odigramo dobro pa će rezultat i doći. U plej ofu jedna utakmica ništa ne znači, očekujemo da ih prvo pobedimo kod kuće, a potom završimo posao u Novom Sadu. Poznajemo ih dobro i sigurno ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u finale", rekao je kapiten šampiona Tomislav Dokić.

Crvena zvezda je prošle godine upravo Vojvodinu skinula sa trona posle višegodišnje dominacije, a ove sezone svi u ekipi iz Novog Sada su svesni da su Beograđani veliki favoriti ali da veruju da mogu da naprave iznenađenje.

"Spremali smo se za polufinale još od završnice Kupa, pojačali smo ritam pa smo počeli da ga popuštamo kako se bliži prva utakmica. Nemamo prevelika očekivanja jer ipak igramo sa aktuelnim šampionom, ali to ne znači da ćemo se predati. Naš cilj je da napravimo brejk pa da odigramo dve utakmice pred svojim navijačima, a svi znamo da nas je teško pobediti u "Malom Spensu" pošto u ovaj duel ulazimo u kompletnom sastavu", istakao je bloker Vojvodine Borislav Petrović.

Polufinalna serija se igra na tri dobijene utakmice. Radnički i Ribnica će prve dve utakmice odigrati u četvrtak i subotu, dok će Zvezda i Vojvodina igrati u petak, nedelju, pa u četvrtak, a treće utakmice oba duela su na programu sledećeg četvrtka, 19. marta. Eventualna četvrta ili peta utakmica na programu su 20. ili 21. i 25. marta. Finalna serija kreće 15. aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.