Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 11:00

Kraj trogodišnjeg posta: "Crnogorska veza" rešenje za problem Partizana

Dvojac sunarodnika treći put u sezoni potpisnik slavlja Partizana

Izabranici Aleksandra Stanojevića pobedom nad Čukaričkim (2:0) prekinuli su tri godine posta crno-belih na Banovom brdu. Gostovanje koje je po tradiciji postalo neugodno za crno-bele poslednji put okončano je pobedom Partizana u martu 2018. kada su Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović potpisali trijumf, a nakon dva poraza i jednog remija, klub iz Humske ponovo je osetio slast trijumfa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zaslužni za prekid negativnog niza i dopisanu 30. pobedu u prvenstvu za Partizan bili su Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić, dvojac kojem primarni cilj nije da postiže pogotke, ali je istu sposobnost već demonstrirao tokom tekuće sezone.

Simbolika u pobedi crno-belih bilo je na pretek, oba pogotka postignuta glavom i četvrta na individualnom saldu strelaca kada je aktuelni šampionat u pitanju. Da spisak kurioziteta bude upotpunjen, isti igrači pogocima su rešili pitanje pobednika u duelu sa Radnikom (3:0), ali i četvrtfinalu Kupa Srbije sa Voždovcem (4:0), na šta su se posebno osvrnuli posle pobede.

"Srećan sam što sam postigao gol. Nekako, kad ga postigne Šćeka, tu sam i ja posle njega. Ne znam šta je to, povezani smo dobro", uz osmeh je istakao Igor Vujačić, strelac drugog gola u utakmici sa Brđanima.

Na reči sunarodnika nadovezao se inicijator vođstva crno-belih.

„Postigao sam gol nakon dobrog centaršuta Uroševića. Sigurno neka crnogorska veza radi, jer se već treći put dešava da obojica zatresemo mrežu na istoj utakmici", rekao je Aleksandar Šćekić.

Iz perspektive Vujačića upravo pogodak veziste Partizana posle tek nekoliko desetina sekundi igre predstavljao je idealan rasplet po goste.

"Dobro smo otvorili utakmicu i odmah postigli gol. Kasnije smo kontrolisali meč i rutinski ga priveli kraju. Čukarički je izuzetno dobra ekipa, što pokazuje i njihova pozicija na tabeli, ali mi smo kontrolisali meč i nismo im dozvolili da stvore ozbiljniju šansu, osim iz prekida, ali smo imali sreće da ne primimo gol u toj situaciji".

Vujačić je potom naglasio i da veoma naporan ritam ostavlja traga na igre.

"Kraj je sezone, normalno je da se oseća i blaga doza umora, ali smo svesni šta nas čeka do kraja prvenstva, uz finale Kupa Srbije 25. maja, tako da nema opuštanja, idemo maksimalno do kraja".

Značaj koji pobeda na gostovanju Čukaričkom ima na moralnom planu za crno-bele istakao je i Šćekić.

"Postoji zamor na kraju sezone kod svih nas, ali moramo da nađemo motiva i snage da izdržimo sve i okončamo sezonu sa još dve pobede u prvenstvu i trijumfom u finalu Kupa. Utakmica protiv ekipe Čukaričkog bila je veoma važna, posebno kada znamo da tri godine nismo dobili na njihovom terenu. Postigli smo gol u prvom minutu, ali do kraja je bilo jako teško. Veliki je uspeh 30 i nešto pobeda i moramo da nastavimo u tom ritmu do kraja sezone. Dolazi nam Voždovac i u tom duelu idemo na pobedu kao i u svakoj utakmici", naglasio je Šćekić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.