Kragujevac neće morati da kupuje odbojkaše

Izvor: Politika, 26.Apr.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac neće morati da kupuje odbojkaše

Trener Slobodan Kovač kao veći uspeh od titule ističe da će Radnički imati asove iz svoje škole

Tešku sezonu u kojoj su jednom čak i digli glas zbog besparice odbojkaši Radničkog su završili osvajanjem druge uzastopne šampionske titule. Da li će ona popraviti stanje ostaje da se vidi, a što se obećanja i nadanja tiče ona kod nas nikada nisu manjkala.

Kragujevčani su ligaški deo prvenstva završili na prvom mestu, u polufinalu su prošli svoju Albaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (dobili prvi meč protiv Vojvodine, pa izgubili naredna dva, onda se u Novom Sadu izborili za „majstoricu” i kod kuće izvadili uput za finale). U finalu nisu igrali svih pet utakmica, ali nije bilo ništa lakše. Dovoljno je da se spomenu maratonski setovi kao 33:31 u Kragujevcu, u drugoj utakmici, ili 35:33, u poslednjem četvrtom okršaju s Crvenom zvezdom. 

– U sportu važi pravilo da je teško nešto osvojiti, a da je još teže da se to sačuva. Mi smo uspeli drugi put uzastopno da budemo prvaci. Ove sezone smo igrali i u finalu Kupu, tako da moramo da budemo zadovoljni onim što smo postigli, – s razlogom je zadovoljan trener šampiona Slobodan Kovač.

Još pun radosti neposredno posle pobede s 3:1 u finalu Kovač je kazao:

– Pravi uspeh je što će Radnički uskoro imati igrače iz svoje škole, što neće morati da kupuje odbojkaše. Kad, recimo, ode Čupković, tu je Petković. Kragujevac je postao stvarnost u našoj odbojci.

Na pravo bogatstvo šampiona ukazao je i kapiten Milan Ilić:

– Meni je ovo druga titula i nadam se da neće biti poslednja. Tim pre što su ovu sezonu na najbolji način iskoristili mladi igrači. U poslednjoj utakmici protiv Crvene zvezde Petković je svojim servisima preokrenuo rezultat, ali ogroman teret su podneli Ilija Ivović, Nemanja Stevanović...

Na prvim trofejima Radničkog (kup pre dve godine i prvenstvo prošle godine) stoji pečat dvojice odbojkaša iz Makedonije (Đorđijev i Nakovski), a ove sezone su se s dizačem Ilićem i blokerom Vladimirom Čedićem odlično uklopili primač Konstantin Čupković, pucač Zoran Jovanović i bloker Marko Maksimović.

Ali, ovo zlato Radnički ne bi mogao da ima bez svojih poletaraca. I, naravno, trener Kovača, koji se dosetio kako da nadoknadi odsustvo povređenog Zorana Jovanovića, jedinog pucača u ekipi. Njegova zamisao da igra s tri primača je potpuno uspela.

I. C.

[objavljeno: 27/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.