Kockasti na krovu Evrope!

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Kockasti' na krovu Evrope!

Kadetska reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu šampiona Evrope pošto je u finalu prvenstva koje je održano u Novom Sadu slavila protiv Španije sa 71:70.

Junak trijumfa ‚Kockastih‘ bio je Roko Prkačin pošto je postigao poen za pobedu pet sekundi pre kraja. ‚Crvena furija‘ je posle tajm-auta pokušala da uzvrati, ali je u samom finišu usledio promašaj Kenedija Klemona.

Hrvatima je to četvrta titula šampiona Evrope, a prethodne je osvojila 1995, 2010. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i 2011. godine.

! #FIBAU16Europe

https://t.co/67KyPKFfyo@CbfHkspic.twitter.com/j6sWRTNzKx

Najbolji u trijumfu Hrvatske bio je Boris Tišma sa 24 poena, dok je Prkačin utakmicu završio sa 18 poena i deset skokova.

Na drugoj strani, Hektor Alderete je imao 17 poena i pet skokova, a Usman Haruba poen manje, uz 18 skokova.

­

Dva tima su vodila veliku borbu u meču za titulu, u prvih 20 minuta Hrvati su bili nešto bolji, ali su Španci ozbiljno pretili u nastavku. ‚Kockasti‘ su u jednom trenutku imali i osam poena prednosti, ali su to brzo ispustili, a pred samu završnicu se činilo da je Španija bliža krovu Evrope. Ipak, za nešto su se pitali i Hrvati, koji su se trgli i kada je bilo najpotrebnije bili bolji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.