Ko sve sa novim trenerom stiže na Bridž?

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sve sa novim trenerom stiže na "Bridž"?

Promocija novog šefa struke u londonskom klubu se očekuje svakog trenutka, a navodno je već sastavljena i lista igrača koji će ovog leta pojačati klub.

Čelsi je postigao dogovor sa Mauriciom Sarijem, iskusni Italijan će parafirati četvorogodišnju saradnju tešku šest miliona evra po sezoni.

"Plavci" su pristali i da plate klauzulu Napoliju, u iznosu od osam miliona evra, kako je Sari još uvek pod ugovorom na "San Paolu", iako mu je i zvanično stigla zamena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u vidu Karla Anćelotija.

Engleski mediji već su počeli da spekulišu o tome koga će Sari sa sobom iz Napulja povesti u London, a navodno se na njegovom spisku želja nalazi čak pet imena, prenosi "Evening Standard".

Sari na "Bridžu" hoće Albanca Elsaida Hisaja, koji može podjednako dobro da pokrije pozicije u defanzivi na oba boka. Uz njega, voleo bi odbranu da pojača i angažovanjem iskusnog Raula Albiola, a želja 59-godišnjeg stručnjaka je i Kalidu Kulibali, koji je odavno na radaru "Plavaca". Ipak, Senegalac će jasno biti veoma skup, pa je pitanje da li Čelsi može da ga priušti. Što se tiče Hisaja i bivšeg štopera Valensije i Reala, albanski reprezentativac ima otpusnu klauzulu od 50 miliona evra, dok Španac ima klauzulu od šest miliona evra

Italijan želi u novom klubu i dvojac iz veznog reda, naime, Čelsi će pokušati da angažuje Pjotra Zjelinskog, čija otpusna klauzla je 65 miliona evra, ali i Brazilca sa italijanskim pasošem Žoržinja, koji je i velika želja trenera Mančester sitija Pepa Gvardiole. Iako je Žoržinjo navodno dogovorio uslove sa "Građanima", smatra se da bi Sari mogao da ga ubedi da promeni mišljenje i umesto na "Etihad" stigne na "Stamford Bridž". Veruje se da bi Napoli bivšeg vezistu Verone pustio za oko 60 miliona evra.

Pomenutih petorica fudbalera nalaze se na Sarijevom spisku želja, a Čelsi je i pre dolaska Italijana već oformio svoju listu potencijalnih pojačanja.

Na njoj se nalaze ofanzivac Bajera iz Leverkuzena Lion Bejli, kao i fudbaler Votforda Ričarlison, dok je želja uprave da defanzivu pojača kapitenom Njukasla Džamalom Laselom.

Pisali smo i o mogućim pojačanjima za špic napada, u nastavku pogledajte koje su varijante za pojačavanje najisturenijeg dela ekipe.

Videćemo kako će se želje uprave i samog Sarija na kraju uklopiti, ali nekolicina od pomenutih fudbalera će od naredne sezone najverovatnije nositi "plavi" dres tima iz jugozapadnog Londona.

Uprava Čelsija je ipak rešena i da ostane u granicama FFP, pa će mnoge od pomenutih kupovina zavisiti i od prodaja igrača.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.