Kleo: Braginim   Brazilcima sakriti loptu

Izvor: Blic, 19.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kleo: Braginim Brazilcima sakriti loptu

Fudbalere Partizana (20.45, RTS1) u Bragi samo naizgled očekuje lakši protivnik u odnosu na prethodna dva u Ligi šampiona. Crno-beli će se, međutim, nameriti na ekipu koja će iz sve snage pokušati da ispravi sliku i pokaže da nezasluženo drži začelje grupe H sa gol-razlikom 0:9. Na sve to, srpski šampion će igrati možda i ključnu bitku za direktnim konkurentom za treće mesto koje na u Ligu Evrope na proleće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Golman Vladimir Stojković, koji je u Humsku došao kao pozajmljen igrač iz lisabonskog Sportinga, dobro poznaje teren.

- Neće biti lako, Braga igra lep fudbal i po broju bodova i gol-razlici ne zaslužuje takav status. Posebnu pažnju treba obratiti na Brazilce u ekipi. O Bragi govori i podatak da joj je titula umakla u finišu prvenstva – kaže Stojković.

Iskusni golman je bio centralna figura na susretima sa Arsenalom i Šahtjorom i ne bi imao ništa protiv da se takav scenario ponovi, ali da Partizan ostane neporažen.

- Nikad se ne zna ko će biti najzaposleniji igrač u timu. Nije bitno na koga će pasti najveći teret, samo da se uzmu bodovi. Neka budem to opet ja, ali samo ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat – dodaje Stojković.

I Kleo odlično poznaje Portugalce jer je u toj zemlji igrao fudbal, pa će njegovi saveti dobro doći saigračima.

- Meč u Bragi za mene je motiv više, jer ću moći da igram pred mojim prijateljima i ljudima koji me poznaju. Imaju opasan napad, brze igrače, ali nemaju naročitu organizaciju u odbrani. Morate, svakako, respektivati ekipu, jer je stvarno kvalitetna. Nemaju pojedinca koji odskače, a najbolji deo tima im je napad – naglašava Kleo.

Lako je moglo da se desi da Kleo večeras bude na suprotnoj strani.

- Pre dve i po godine postojala je opcija za Bragu. Dobro je što nisam potpisao jer sada ne bih bio u Partizanu. Partizan uvek igra na pobedu, ali ako se zatvorite, nećete imati šansu da postignete pogodak.

Vezista Radosav Petrović upozorava da se u Srbiji stvorila pogrešna slika o Bragi.

- Gledao sam njihov meč protiv Šahtjora (0:3), nisam video da je neko onako nadigrao rivala kao što je to učinila Braga protiv Šahtjora, a da izgubi tako ubedljivo. Moglo je i obrnuto da bude. Protiv Arsenala (0:6) imali su loš dan, ali nije portugalski tim jedini koja je doživeo debakl od Arsenala. Umeju i prekidima umeju da reše mečeve, ali idemo da se nadigravamo sa njima. Samo zato što se zovu Braga napravljena je pogrešna slika u javnosti. Ipak, ne plašimo se, možemo bar do boda, ali neće to biti lagan posao – poručuje Petrović.

U avionu i Moreira

Spisak igrača Partizana koji su otputovali u Portugal: Stojković, Živković, Miljković, Stevanović, Savić, Krstajić, Lazevski, Stanković, Kamara, Petrović, Smiljanić, S. Ilić, Moreira, Tomić, Davidov, Babović, Iliev, Kleo, Šćepović, Boja.

Obezbeđenje uz Stojkovića

Vladimir Stojković, golman crno-belih, otputovao je u Portugal u pratnji trojice bezbednjaka u civilu koji su zaduženi za njegovu sigurnost.

- Neće me omesti incidenti iz Ðenove, ne obazirem se. Profesionalac sam i tako ću se i ponašati u Bragi – rekao je kratko Stojković.

Trener Brage hoće drugo mesto

Domingoša Pasijensiju, trenera Brage, nije napuštao optimizam uoči nastavka takmičenja u Ligi šampiona, uprkos visokim porazima njegovih pulena u prethodna dva kola od Arsenala i Šahtjora. Štaviše, Pasijensija je sada žedan trijumfa još više i upravo u dolasku Partizana vidi šansu da ispravi greške iz prethodnih mesec dana.

- Kako bismo stigli do bodova, moraćemo da vidimo drugačiju Bragu, na vrhu svojih mogućnosti, kako igra najbolji fudbal. Mi smo se već upisali u istoriju kluba plasmanom u Ligu šampiona. Uživamo u svakom trenutku. Međutim, bez obzira što smo debitanti, smatramo da to nije dovoljno i da moramo ići na osvajanje bar drugog ili trećeg mesta u grupi. U igri je još 12 bodova - počeo je Pasijensija.

On je pred svoje igrače stavio imperativ pobede.

- Nismo imali sreće protiv Šahtjora, ali verujemo da će nam se sve vratiti protiv Partizana, kako bismo mogli da održimo nadu za to drugo mesto. Zabrinuti smo i svaki pojedinac će morati da pruži svoj maksimum kako bismo savladali Partizan. Igrači treba da zaborave prethodne utakmice, svaki susret je priča za sebe - dodao je Pasijensija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković,   Kleo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.