Kinzi: Volim i Zvezdu i Partizan, bitna je Srbija

Izvor: B92, 10.Apr.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinzi: Volim i Zvezdu i Partizan, bitna je Srbija

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Tarens Kinzi pokušao je preko društvene mreže Tviter da „pomiri“ navijače Crvene zvezde i Partizana.

Amerikanac, koji je nastupao za crno-bele, a ove sezone stigao je u redove crveno-belih, često je zbog svoje odluke kritikovan od strane navijača Partizana.

Iako je više puta isticao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profesionalac i da ne mari mnogo o tome što misle navijači, on je pred početak Top 8 serije sa moskovskim CSKA istakao važnost tih mečeva za celu naciju.

On je između ostalog dodao da voli Srbiju i da mu je od navijačke podele mnogo bitniji uspeh koji je važan za celu naciju.

„Pre nekoliko godina napisao sam molitvu za Srbiju kada su bile poplave. Nisam rekao molite se za Zvezdu ili Partizan, rekao sam molite se za Srbiju, za ljude, državu. Bilo mi je lako da to kažem jer volim ovu zemlju i ove ljude. Takođe, želeo sam uspehe košarkaškoj reprezentaciji Srbije i voleo bih da ih vidim u finalu Olimpijskih igara ove godine. Ne tražim nikome da navija za mene ili me tapše po leđima jer sam deo ekipe koja izborila Top 8 Evrolige ove sezone. Tražim od ljudi u Srbiji da budu ponosni na naš tim i podršku tokom plej ofa. Mnogo je trenera, menadžera, igrača koji su Srbi. Srbija ima tim koji u plej ofu igra na visokom niovu. To mnogo znači i ABA ligi i domaćem prvenstvu. Ova liga ima mnogo talentovanih igrača i trenera, sve ih mogo poštujem. Kao što sam rekao, ne tražim nikakvu ljubav od navijača, ne zanima me rivalstvo crno i crveno-belih. Volim oba tima. Brinem o timu u kom igram. Hvala Bogu koji nam je dao da igramo, a trenerima da treniraju. Srbija je u Top 8“, napisao je između ostalog Kinzi i dodao da se isključuje sa društvenih mreža do kraja plej ofa Evrolige i ABA lige.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.