Kineske kompanije beže od NBA lige

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineske kompanije "beže" od NBA lige

Svih 11 zvaničnih partnera NBA lige iz Kine poručilo je da prekida odnose sa ligom zbog njenog stava i reakcije povodom tvita generalnog menadžera Hjustona Derlia Morija u kojem je podržao proteste u Hongkongu.
Sve je počelo u petak objavljivanjem spornog tvita operativca Rokitsa, a nastavljeno u narednim danima reakcijama dve strane, o čemu smo pisali OVDE.

Kako prenosi Si-En-En >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Biznis, sve kompanije koje se na sajtu NBA Kina navode kao partneri oglasile su se putem saopštenja ili društvenih mreža i objavile prekid saradnje sa ligom.
Si Trip (CTrip), najveći onlajn turistički sajt je sa svojih platformi sklonio ulaznice i turstičke proizvode koji imaju veze sa NBA. Jedna od najvećih kineskih mlekarskih kompanija "Mengjo" obustavila je sve reklame koje ima sa američkim takmičenjem.
Velikan u sektoru brze hrane "Dikos" i proizvođač preparata za negu "Wzun" takođe su najavili prekid svih poslovnih odnosa sa NBA.
Prethodno su to uradili giganti poput Tensenta (vlasnik Vičeta), Donfeng Nisana (automobilska industrija), Viva (telekomunikacije), sportskih kompanija Li Ning i Anta, te kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi, koja je već ukinula prenose NBA utakmica.
S tim u vezi ozbiljno je dovedeno u pitanje i odigravanje predsezonskih utakmica između L.A. Lejkersa i Bruklina, koje su zakazane za četvrtak u Šangaju i subotu u Šedženu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.