Karadžić: Rano je još za regionalnu ligu

Izvor: Blic, 11.Okt.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Rano je još za regionalnu ligu

O Balkanskoj ligi se već duže vreme priča u fudbalskim kuloarima, ali male su šanse da se ona kreira pre 2015. godine, tvrdi predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Hrvatski mediji su otišli toliko daleko da su preneli vest u kojoj je regionalno takmičenje već dogovoreno.

"U Budvi nije bilo suviše priče oko Balkanske lige, o tome smo razgovarali na Kipru pre godinu. UEFA je formirala radnu grupa da proveri određene ambicije Mišela Platinija i ono što je FSS zanimalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da li ima mesta i načina da se organizuje ta liga. Ali čini mi se da u sledećih godinu ili dve neće biti ništa. Preciznije sigurno ništa do 2015. godine", rekao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Prvi čovek Saveza smatra da bi liga mogla da se osnuje tek kada bi se obezbedili sigurnosni uslovi.

"Ima različitih modaliteta, da li ligaško ili Kup takmičenje. Da iz tog takmičenja veći broj klubova direktno ide u evropska takmičenja. Ono što je bitno je da na Balkanskom prostoru nestanu neredi na stadionima. Tek tada će biti prilika da se ozbiljno razgovara oko Balkanske lige. Interes za te mečeve bi sigurno bio veći i klubovi bi došli u bolju materijalnu poziciju i ima smisla o takvom takmičenju razmišljati. Ipak, zasada mi se čini da je malo prerano", zaključio je Karadžić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.