Kapa dole za Del Potra, ipak ćemo gledati finale pre finala!

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapa dole za Del Potra, ipak ćemo gledati finale pre finala!

Španac je u polufinalu ali ne bi bilo nezasluženo da je Huan Martin del Potro otišao dalje. Čeka nas još jedan teniski klasik.

Večeras smo dobili poslednjeg učesnika polufinala Vimbldona, pošto su nakon Novaka Đokovića i Kevina Andersona plasman među četiri najbolja osigurali Džon Izner i Rafael Nadal.

Amerikanac je u četvrtfinalu savladao Miloša Raonića rezultatom 3:1 (6:7, 7:6, 6:4, 6:3), a za kraj dana ostala je poslastica u vidu okršaja Huana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Martina del Potra i Rafe Nadala.

Meč je trajao gotovo pet sati, a Rafael Nadal je na kraju slavio rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 4:6, 6:4, 6:4) i tako prvi put posle pet godina uspeo da se plasira u polufinale Vimbldona.

Protivnik prvog tenisera sveta u polufinalu prestižnog turnira biće Novak Đoković koji je ranije danas eliminisao Keija Nišikorija.

Okršaj Rafe Nadala i Novaka Đokovića biće finale pre finala jer u drugom polufinalu igraju Džon Izner i Kevin Anderson.

Španac i Srbin do sada su odigrali 51 meč, a Novak Đoković ima pobedu više. Poslednji put na Vimbldonu su igrali 2011. godine u finalu turnira, kada je Đoković slavio sa 3:1 (6:4, 6:1, 1:6, 6:3).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Nadal: Ne mogu pobediti Novaka ako ne odigram najbolje što znam

Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2018, 16:02

Dvostruki šampion Vimbldona, Rafael Nadal prošao je pravi pakao protiv Huana Martina del Potra u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja najcenjenijeg teniskog turnira na svetu, ali je izašao kao pobednik. A sada ga čea još veći izazov u liku i delu Novaka Đokovića. "Novak je uvek veliki izazov!...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.