Kalinić i Gudurić dominirali, Micić podbacio

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić i Gudurić dominirali, Micić podbacio

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes rezultatom 84:66 u 24. kolu Evrolige.

Fener je došao do treće pobede u nizu, dok je Efes prekinuo seriju od dva uzastopna trijumfa. Ovo je, ujedno, bila treća pobeda u nizu za tim Željka Obradovića, koji je bio u seriji od tri uzastopna poraza protiv Ergina Atamana.

Efes je dobro otvorio meč i poveo sa 17:9, ali je zatim usledila rapsodija domaćina. Fener je napravio 16:0, poveo sa osam poena viška, a tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednost samo uvećavao do odlaska na odmor.

Efes u nastavku igre nije uspevao da dođe do ritma sa početka prve četvrtine i prednost Fenera je bila sve veća i veća.

Srpski košarkaši u redovima Fenera su se još jedanput istakli – Nikola Kalinić je ubacio 15 poena (3/4 za tri), uz tri skoka i dve asistencije, dok je Marko Gudurić imao 11 poena (3/4 za tri) i četiri asistencije.

Pored njih, dvocifreni su bili Kostas Slukas sa 17 i Luiđi Datome sa 13 poena.

Vasilije Micić imao je šutersko veče za zaborav, pa je za 21 minut od sedam šuteva ka košu Fenera pogodio samo jedan. Uz to je, ipak, dodao tri skoka i pet asistencija. Najbolji u njegovom sastavu bio je Adrijen Moerman sa 18 poena, dok je Tibor Plajs dodao 11, dva manje od Šejna Larkina.

I pored poraza, Atamanov tim je jako blizu odlaska u plej-of s obzirom da su šest kola pre kraja ostvarili 15 pobeda, dok je Fener još ranije oborio rekord "moderne" Evrolige i nikad brže se plasirao u doigravanje, a takođe i jedno od prva četiri mesta koja im donose prednost domaćeg terena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjajni Kalinić i Fenerbahče deklasirali Efes

Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2019

Ako je posle finala Kupa i izjava Ergina Atamana bilo dileme oko toga ko je najbolji klub u Turskoj, onda je Nikola Kalinić večeras otklonio sve dileme. Bunio se Efesov strateg na loše suđenuje i u tome našao razlog za izgubljeni trofej, ali Fenerbahče je rutinski dobio novi sudar istanbulskih...

Nastavak na MozzartSport.com...

EL: Ni "d" od derbija, Fener razbio velikog rivala i overio prednost domaćeg terena, odlični Kalinić i Gudurić

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2019

Istanbulski okršaj okončan ubedljivim trijumfom aktuelnog turskog šampiona...Puleni Željka Obradovića bez većih problema savladali su Anadolu Efes pred svojim navijačima i tako obezbedili prednost domaćeg terena pred doigravanje, bilo je 84:66 u "Ulker Sports Areni"...Držao se Efes u prvoj deonici,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.