Kadeti u polufinalu SP

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti u polufinalu SP

Muška kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je plasman u polufinale Svetskog prvenstva koje se održava u Indiji.

Izabranici selektora Milana Đuričića savladali su Indiju, u drugom meču E četvrtfinalne grupe, rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:14, 25:21, posle 58 minuta igre. Utakmicu u dvorani Palaco del Turizmo posmatralo je 90 gledalaca, a sudili su S. Košiba iz Japana i K. Albalušisudili iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„U najbitnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmici u dosadašnjem toku takmičenja pružuili smo najbolju igru. Ekipa Indije jednostavno nije imala rešenja za naš taktički servis i miran blok. Sve što smo dogovorili pre meča uspeli smo da ispoštujemo, što pokazuje i konačan rezultat. Ostaje nam dan da se dobro odmorimo i pripremimo za polufinale, gde ćemo dati maksimum i pokušati da se plasiramo u finale. Verujem u ekipu, siguran sam da to ovi momci mogu da ostvare. Iako je za neke ovo već uspeh želimo medalju na Svetskom prvenstvu", rekao je Milan Đuričić, selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Srbija: Kovačević 17, Perić 7, Buculjević, Jovović 2, Žarković, Milutinović 13, Petković, Mrdak, Rajkoviž. Opačić 2, Atanasijević 17, Stanković. Treneri: Milan Đuričić i Milivoje Radisavljević.

Indija: Ranjit 2, Jon 7, Ravikumar 6, Hemendra, Vajšnav 4, Tenarasa, Gurjant 1, Navit 6, Spikapil, Dilip, Kanagaj, Omvir 12. Treneri: G. E. Šridaran i K. Venkatramana Rao.

Protivnik Srbije u borbi za finale će biti poznat po završetku utakmice između Argentine i Italije, koji se nalaze u istoj četvrtfinalnoj grupi kao srpski kadeti, a poznato je da će igrati sa Iranom ili Rusijom, koji su osvojili prvo, odnosno drugo mesto u F grupi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.